Når studenter skaper fremtiden


Trond Eilertsen
Publisert 22. februar 2018, kl. 22:30

Kart og stedfestet data har blitt en viktig del av mange tjenester de siste årene. Vi omgir oss med stedfestet informasjon hele tiden, og det skaper mye av grunnlaget for fremtidens teknologier.

Slik startet invitasjonen som studentene ved Industriell Design på NTNU Gløshaugen fikk til workshoppen Norkart holdt for dem i forbindelse med deres Design Expo. Design Expo er et ukes langt arrangement i regi av designstudentene selv, hvor det blant annet holdes foredrag og workshops som er relatert til et tema.

Med årets tema, “Teknologiens Ansikt”, ønsket de å sette fokus på muligheter og etiske dilemmaer som følge av høy teknologisk fremgang og økende grad av automatisering og bruk av kunstig intelligens. Med andre ord, snacks for en Norkarter og en utmerket anledning for NTNU å plassere Post-it-lappene våre på designstudentenes kart.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB