Få hjelp med leksene


Trond Eilertsen
Publisert 21. oktober 2020, kl. 14:34

Det er ikke mye som er så kjedelig som lekser. Det å gjøre lekser føles nesten som en dødsdom i blant, men det er faktisk ganske viktig. Viktigere enn man kanskje innser når man er yngre. Det å ta snarveier i yngre alder virker kanskje som en god ide, men det er noe som kan føre til problemer senere. For å si det sånn, har man ikke kunnskapen om noe når man er yngre så blir det mye vanskeligere jo eldre man blir. Så om du er en tenåring som går på videregående, eller kanskje har en tenåring i huset, kan Inspio være en god nettside å bruke. For mer informasjon, les mer om dem her!

Det Inspio «er» som sådan, er en side som andre elever laster opp sine lekser og svar på prøver. Det er bare svar med karakter 5 eller 6 som blir akseptert på siden, og de dekker alle fag på videregående. Det er et utrolig nyttig verktøy, spesielt om du sliter litt med å finne den riktige vendingen i et problem eller om du ikke finner informasjon som er viktig for din oppgave. Det virker kanskje ikke som et stort problem, men når man er tenåring er det noe som kan være veldig demotiverende.

Intelligens måles på mange måter

Det som er saken er at skolesystemet ikke er tilpasset absolutt alle elevers behov. Og når en elev blir demotivert bare fordi han eller hun ikke finner svar på visse spørsmål er det ikke lang vei til det å bli totalt uinspirert og føle seg for dårlig. Folk antar jo bare med en gang om en elev ikke klarer seg veldig bra på en prøve så må det ha noe med intelligensen å gjøre. Det kan jo være tilfellet visse ganger, men langt i fra alltid. Og det er synd å tenke på alle som ikke har likt skolen på grunn av det.

Det å kunne levere gode resultater på skolen er veldig viktig, både for fremtidige utsikter, men også for ens eget selvbilde. Det er jo nesten viktigere det enn at barnet får gode karakterer på matteprøva. Ideelt sett vil en ha begge tingene så klart, og det er der Inspio kommer inn i bildet, det er virkelig verdt å sjekke siden ut. Både når det kommer til hva slags tjeneste det er, og hva det kan hjelpe deg med.

Det å få litt hjelp er uansett aldri å forakte, og når man kan se hvordan andre har gjort leksene sine så får man muligens litt inspirasjon også. Det er ikke ment som et verktøy for å hjelpe deg til å jukse, men heller å få hjelp. Og til det er Inspio en veldig god side!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB