The diary of the dead


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 16. mars 2008, kl. 00:08

Et nyhetsinnslag har lekket ut på nettet. En mor og et barn, skutt av faren før han skyter seg selv. En tragedie med en uventet vri; nyhetsreporteren står og snakker inn i kamera i det en av de drepte rører på seg i bakgrunnen. Hun lever! Eller?

En gjeng ungdommer og en alkoholisert professor befinner seg midt ute i svarteste skogen. Det er natt, og de holder på å filme en skrekkfilm til et
skoleprosjekt. I det de avslutter dagen, blir de oppmerksomme på nyhetssendingen som ruller over skjermen.

På tv, radio og internett florerer det amatørfilmer, og på samtlige skjer det samme. Døde personer reiser seg igjen, for så å spise av levende mennesker. En zombieinvasjon er i gang.

Ungdomsgjengen og professoren reiser fra den mørke skogen, innom huset til en av jentene, og til slutt til et panic room hos en i gjengen. Folk dør (og våkner) som fluer rundt dem, og de blir satt på prøver som ender som en drapsjakt. Dør du, blir du forvandlet. Blir du bitt, men overlever, blir du forvandlet. Oddsene for å overleve og være normal, er minimale.

The Diary of the Dead er et evig sammensurium av en morderjakt, og den imponerer ikke særlig. Skuespillertalentene er ikke talentfulle, og hele historien og hendelsesforløpet er oppbrukt for lenge siden. Det eneste plusset var at sminkingen av zombiene ikke var overdrevet.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Diary of the Dead
Regissør: George A. Romero
Produksjonsår: 2007
Lengde: 95 min
Sjanger: Horror/Sci-fi
Skuespillere: Michelle Morgan, Shawn Roberts, Joshua Close, Amy Lalonde, Joe Danicol, Scott Wentworth
Tagline: «Shoot the dead»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB