Paragon Drive Backup Express


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. oktober 2009, kl. 20:36

Man kan ikke føle seg med dette programmet installert. (ill. Teknologia)

Man kan ikke føle seg med dette programmet installert. (ill. Teknologia)

 

Ny PC føles fort gammel

Etter at man bruker datamaskinen en stund blir det samlet opp mer og mer unødvendige program og rot. Plutselig føles den nye stue-pc-en som en gammel maskin fra 1980. Det er da du skulle ønske at du hadde brukt Paragon Drive Backup Express. Dette programmet lar deg lage et spilbilde av maskinen da den er i toppform. Man kan se for seg at man kopierer maskinen og legger den i en skuff for oppbevaring til man sårt trenger den en dag. For når PC-en en dag ikke fungerer som du vil, eller kanskje bare har blitt treg, kan du bruke speilbilde du har laget for å gjenopprette maskinen til den tilstanden den var i før.

Derfor kan man plutselig få tilbake den raske, elskelige maskinen som man hadde før. Dette uten at det har kostet deg en krone! Paragon Drive Backup Express er helt gratis, noe som er grunnen til at det er dette programmet vi anbefaler.

Så når prosessen med å lage speilbilde er ferdig ( tar alt fra 10 til 30 minutter) så kommer tiden for å lagre speilbildet. Her er et tips: ikke lagre det lokalt på datamaskinen! Det er mye smartere å lagre det enten på en ekstern harddisk eller en DVD. Da er man sikret at det ikke forsvinner ved et uhell.

Gjør det nå, ikke i morgen

Husk at man må lage speilbilde når maskinen er på topp. Dersom maskina krasjer og er infisert av virus helper det ikke å opprette et speilbilde på dette tidspunktet. Speilbildet må derfor opprettes før maskinen krasjer. En smart ting med programmet er at det går an å brenne speilbildet på en DVD, for denne kan nemlig være oppstartsbar. Så dersom du ikke får startet maskinen på grunn av f. eks virus, så kan du boote fra DVD-en og gjenopprette likevel.

Programmet anbefales for alle som vi sikre framtiden til PC-en sin, enkelt og gratis. Paragon Drive Backup Express kan lastes ned her: paragon-software.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB