SideWiki – kommenter over alt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. oktober 2009, kl. 23:07

Slik ser SideWiki ut. (ill. Bitnett Teknlogia)

SideWiki er et tillegg til Google Toolbar. (ill. Bitnett Teknologia)

Det er ikke alle nettsider som har sitt eget kommentarsystem, og det er ikke alle som løser dette på en like god måte. Med Google SideWiki kan du kommenter på alle nettsteder, uavhengig om nettestedet har et kommentarsystem eller ikke.

Et tillegg til Google Toolbar

SideWiki er et tillegg for Google Toolbar, det vi si at man må ha installert Google Toolbar for å bruke det. Per dags dato finnes Google Toolbar kun for Internet Explorer og Firefox, men vil etter hvert komme for Chrome. Litt ironisk er det likevel, at Googles nettleser ikke støtter Googles egen toolbar. Uansett, når toolbaren er installert kan man fritt fram kommentere over alt, det være seg artikler, produkter på en nettbutikk, eller generelt om nettstedet. Det er opp til deg. Det eneste man trenger å gjøre for å starte og kommentere er å trykke på der det står “SideWiki” på toolbaren.

Spam blir en utfordring

Det potensielle problemet til SideWiki er et grøssende ord: spam. Google vil forhåpentligvis takle dette på en god måte slik at sider ikke blir overfylt med useriøse spam-poster. For skal SideWiki bli en suksess må Google forhindre spam, for gjør de ikke det, vil ikke mange bruke SideWiki lenger

Det er mulig for andre å stemme på ditt innlegg ved å gi deg et ”yes” eller ”no”. Dette betyr i praksis om andre synes innlegget var bra eller dårlig, eller om det i det hele tatt var nyttig.

Stort potensiale, men krever at folk tar det i bruk

SideWIki har potensiale, men det krever at folk begynner å ta det i bruk, selv om dette innebærer å installere Google Toolbar. For tjenesten er interessant den, men ikke før noen faktisk bruker det for å kommentere. Det er en kort prosess å installere SideWiki, bare gå til denne siden: google.com/sidewiki

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB