Stadig flere velger webhosting i skyen


Trond Eilertsen
Publisert 22. september 2020, kl. 08:22

De siste årene så har stadig flere norske bedrifter fått en egen nettside og har gjerne egne systemer som er tilknyttet dette som f.eks et CRM-system. Det som er bra med dette er at alt gjerne blir tilgjengelig på nett og ikke minst at man blir effektive. Nå ser vi at stadig flere velger skyen for nettsider fremfor vanlig hosting lokalt sier den danske sammenligningstjenesten Webhotelsoversigt.dk.

Den største grunnen til at stadig flere ønsker å få sitt webhotell i skyen er at man får 100 % oppetid. Det gjør at nettsiden alltid er tilgjengelig for kundene og ikke minst for bedriften selv. Dette har blitt særlig aktuelt etter at enkelte leverandører har hatt nedetid som har hatt veldig stor effekt på flere. Hvis man ser på flere av de norske leverandørene så er det flere som de siste årene har hatt svært mye nedetid som har påvirket både nettsider og eposter hos bedrifter.

Nedetid kan være svært kostbart for bedrifter. Det kan bety at potensielle kunder aldri finner deg, får kontakt med deg eller det kan bety at eksisterende kunder ikke får brukt produktet du tilbyr. Det har vist seg veldig vanskelig å kompensasjon fra leverandørene av nettsider til å dekke tap som kommer av nedetid. Derfor er det ditt eget ansvar å velge en løsning som har oppetid.

Populært sted å drive nettsteder fra…

Hva er fordelen med hosting i skyen?

  • Skalerbart
  • Billigere
  • Alltid tilgjengelig

Er det mer kostbart med hosting i skyen?

Nei, det er faktisk ikke mer kostbart med hosting i skyen. Veldig mange vil faktisk oppleve at det er bedre priser i skyen enn det er på et vanlig datasenter. Spesielt i Norge hvor hosting på et datasenter gjerne er priset skyhøyt uten at vi helt vet grunnen til dette. I mange tilfeller så vil du se at prisene på skybaserte tjenester vil være billigere.

Det finnes noen unntak her og det er gjerne hvis man har helt spesielle behov som er veldig vanskelig å få til med en generalisert skytjenestene. Her kan prisene gjerne være litt høyere enn vanlig hosting.

Hybridløsninger

Det er fortsatt noen ting som er bedre på et vanlig datasenter,derfor anbefaler veldig mange at man velger en hybrid-løsning. Dette er gjerne løsninger hvor man har noen løsninger i skyen og noen løsninger på en server eller et datasenter.

Her finnes det flere norske leverandører som f.eks SERIT som kan hjelpe deg med å skreddersy en god løsning. Det viktigste er at uansett løsning man velger at brukerne ikke merker dette. For alt skal bare fungere og så lenge det gjør det så er de aller fleste veldig fornøyde.

Sjekk ut Trustpilot for gode hostingselskaper, mange, som f.eks. Smart seo hosting på seohosting.io eller Networkpanda får bare 1 stjerne og da vet man at man bør holde seg unna.

Hvor burde jeg kjøpe hosting?

Hvis du er en veldig liten bedrift med en enkel nettside så kan det være greit å kjøpe dette av leverandøren av nettsiden din. Hvis du har flere tjenester så kan det være greit å ha en person i selskapet som har dette ansvaret. Normalt er dette CTO eller lignende.

Det finnes flere norske selskaper som har spesialisert seg på å levere slike løsninger, samtidig så kan man spare mye penger ved å kjøpe dette fra utenlandske aktører som gjerne har svært mye billigere priser.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB