Stadig flere refinansier på nett og det blir enklere ved hjelp av teknologi


Trond Eilertsen
Publisert 9. mars 2021, kl. 15:55

Teknisk langt foran…

De siste årene så har det skjedd en voldsom utvikling på nett og stadig flere nordmenn bruker internett når de skal refinansiere. En av agentene som har satset på å tilby nordmenn en enkel tilgang til refinansiering på nett er Lånemegleren.

Lånemegleren startet opp i 2014 og satset først på refinansiering uten sikkerhet. Etter hvert så har markedet utviklet seg og de satser nå stort på refinansiering med sikkerhet. For å gjøre dette så benytter de seg av teknologi og har blant annet laget en egen teknisk løsning for å kunne behandle søknader effektivt og ikke minst for å lage en god kundeopplevelse.

Lånemegleren er likevel ikke den eneste aktøren som satser på refinansiering og teknologi. Stadig flere aktører satser hardt på løsninger som skal gjøre det enklere for nordmenn å refinansiere. Her har man eksempler som Horde, Axo og andre aktører. Etter at det har kommet flere digitale løsninger som f.eks gjeldsregisteret og Skatteetaten sin løsning for inntektsinformasjon så ser det ut som at mer av låneprosessen blir digital.

En låneagent som Lånemegleren benytter ikke dette, men bankene som låneagenter samarbeider med benytter seg av dette. Derfor er det utrolig viktig at det oppleves som smidig for kundene å benytte seg av oss sier Lånemegleren i en kommentar til Teknologia.

Hva er fordelen med å refinansiere på nett fremfor mer tradisjonelle kanaler?

Det finnes utrolig mange fordeler med å refinansiere på nett til sammenligning på å refinansiere i vanlig bank. Den største fordelen er helt klart at man kan sammenligne enkelt lånetilbud fra flere aktører. Det betyr at sluttkunden øker sannsynligheten for å få et konkurransedyktig lånetilbud og ikke minst at et lånetilbud som kunden blir fornøyd med til slutt.

En annen fordel med å gjøre prosessen på nett er at man finner kanskje aktører som man ellers ikke ville funnet hvis man skulle søkt manuelt i en bank. Det betyr at man i den situasjonen kan oppleve at man får et dårligere tilbud.

Er det trygt å søke om refinansiering på nett?

Ja, de aller fleste banker er strengt regulert når det kommer til sikkerhet i forhold til personvern. Når det kommer til låneagenter så må de følge akkurat de samme retningslinjene og derfor er det like trygt som banken. Det eneste du må huske er at du kun søker hos aktører som samarbeider med banker og som har et SSL-sertifikat aktivert på nettsiden.

Dette merket må være synlig hvis du skal være trygg på å legge igjen personlig data

Så gjelder det som alltid å ikke søke om lån du ikke kan betjene og heller ikke la være å gjøre grundige undersøkelser før du låner penger.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB