Adobe slipper Flash 10.1 og Air 2.0 i beta


Christofer Nygård
Publisert 17. november 2009, kl. 16:25

Adobe Air 2.0 ble i dag sluppet i betaversjon. Blant forbedringene finner vi redusert ressursbruk, samt implementering av Adobe Flash Player 10.1.

Adobe Air 2.0 ble i dag sluppet i betaversjon. Blant forbedringene finner vi redusert ressursbruk, samt implementering av Adobe Flash Player 10.1 (beta).

Til tross for Air-plattformens mange åpenbare fordeler, som for eksempel muligheten til å kjøre applikasjoner på kryss av operativsystem, har ikke verden smilt til Adobes Air-plattform. De tilgjengelige applikasjonene har ofte vært RAM-hungrige, og har krevd mye ressurser. Det har liksom ikke stemt helt. Likevel har applikasjoner som TweetDeck fått millioner av Twitter-brukere til å ta i bruk plattformen, og nå er Adobe klare til å ta det neste, store steget. Versjon 2.0 er sluppet i beta, og er klar for business.

Air 2.0 inkluderer en rekke forbedringer, utvidelser og oppdateringer. I bunn ligger for eksempel nye Flash 10.1, som også ble sluppet i dag.

Flash Player 10.1 inneholder blant annet GPU-akselerasjon, som skal redusere prosessorbelastningen ved bruk av HD-video (hvis du har et av de mange støttede skjermkortene). Dette er spesielt interessant for eiere av Nvidia ION-baserte maskiner, som til tross for å ha et kraftig nok skjermkort, ofte kommer til kort på grunn av en svak Intel Atom-prosessor.

Se videodemonstrasjon av Adobe Air 2.0 og Flash Player 10.1 (YouTube).

Videre inkluderer den oppdaterte Air-plattformen nye Webkit, som inkluderer en mye kjappere JavaScript-motor. I tillegg har ressursbruk også blitt adressert; prosessor- og minnebruk skal være redusert betraktelig i forhold til Air 1.

For mer informasjon om Air 2.0, se Adobe Labs (hvor du også kan laste ned betaen). For Flash Player 10.1 (beta), besøk Adobes nettsider.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB