Google Translate oversetter i sanntid


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. november 2009, kl. 23:40

Google Translate blir brukt av millioner hver dag, og Google vil til en hver tid gjøre tjenesten så god som mulig. Nå har det kommet 3 nye nyttige funksjoner. Når man nå skriver, vil oversettelsene komme opp i sanntid. Dette betyr med andre ord at du ikke lenger trenger å trykke «Oversett» for å få opp resultatene. I tillegg har også selve utseende på nettsiden forandret, og fått et litt mer strømlinjeformet utseende.

En annen nyhet er at du nå kan se hvordan tekst skrives fonetisk, og hvordan de originale bokstavene ser ut. Dette er hendig dersom man for eksempel skal oversette engelsk til kinesisk. Denne funksjonen virker imidlertid ikke for Arabisk, Hebraisk og Persisk.

Den siste nyheten er at hvis du oversetter til Engelsk kan nå høre hvordan teksten skal uttales, ved hjelp av «text-to-speech»-funksjonen. Ved å klikke på lydikonet (se bildet under) vil en damestemme vise deg hvordan det skal uttales.

Du kan enkelt høre hvordan det du oversetter skal uttales på Engelsk. (Ill. Teknologia.no)

Du kan enkelt høre hvordan det du oversetter skal uttales på Engelsk. (Ill. Teknologia.no)

For å få en bedre beskrivelse av nyhetene i Google Translate anbefaler jeg deg at du tar en titt på videoen under:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB