Warner Bros. rekrutterer studenter for å spionere på pirater


Christofer Nygård
Publisert 29. mars 2010, kl. 21:37

Warner Bros. i Storbritannia rekrutterer datakyndige studenter til å hjelpe selskapet i kampen mot ulovlig fildeling. I løpet av det 12 måneder lange programmet må studentene blant annet opprettholde kontoer ved ulike private fildelingsnettverk og utvikle verktøy for antipiratvirksomhet.

– Store medie- og underholdningsselskap som Warner Bros. er helt avhengige av en antipiratavdeling som jobber mot piratkopiering av deres materiale. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse at Warner nå starter rekruttering av studenter, ettersom mange av dem har vokst opp med å dele filer, skriver nettstedet TorrentFreak.com.

Warner Bros. er blant selskapene som har lidd store tap grunnet ulovlig fildeling på verdensbasis, og har måttet ty til ekstraordinære tiltak i kampen mot piratene. Det er likevel lite som tyder på at kampanjene til de store underholdningsselskapene har hatt noen innflytelse på piratkopieringen av innhold.

For øyeblikket er det kun utlyst én stilling, og den heldige personen ved universitetet i Manchester vil motta 17 500 britiske pund over en 12 måneders periode.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB