Ubuntu 10.04 lansert, men med litt startproblemer


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. april 2010, kl. 23:18

I dag var det klart for den planlagte lanseringen av Ubuntu  10.04 LTS (Long Term Support). LTS-versjonene av Ubuntu tilbyr 3 års full support og støtte for skrivebordsversjonen, mens serverversjonen får 5 års support og støtte. Slike LTS-versjoner slippes annenhvert år, og i dag var tiden inne for nyeste utgave, Ubuntu 10.04 Lucid Lynx.

Startproblemer

Mange stusset kanskje på at det tok sin tid i dag før Ubuntu 10.04 ble lansert. Mange ble engstelige da klokken var 18.00 og fortsatt ingen Ubuntu 10.04 var å se på Ubuntu.com. Etter en stund kom forklaringen. En bug som ble oppdaget i går måtte fikses, og iso-filene måtte «lages» på nytt. Det var en ganske prekær bug som måtte fikses. Det handlet om en bug som gjorde at dualboot med Ubuntu 10.04 ikke funket som det skulle. Det andre OS-et man hadde i dualboot ville ikke vises på oppstartsskjermen. Dermed måtte de fikse dette, og dermed ble lanseringen litt forsinket. Senere i kveld ble likevel den endelige utgaven lagt ut for nedlasting.

Utseende har fått en kraftig overhaling i Ubuntu 10.04. (Ill. Teknologia.no)

Mange nyheter

  • Oppstartstiden: Skal være kraftig redusert, og spesielt på SSD-baserte maskiner (Netbooks) vil denne forbedringen merkes godt.
  • Sosialt skal det være: Ubunu satser enda mer på sosiale medier, som blant annet Facebook, Twitter osv. Med en ny «Me Menu» integrerer Ubuntu Facebook og andre sosiale medier bedre, slik at man kan oppdatere statusen sin etc.
  • Software Centre 2.0: Inneholder et hav av oppdaterte program, og er i Ubuntu 10.04 enda bedre. Det er også et penere utseende nå, og man kan nå sortere ut programmer ut ifra om de kommer fra Ubuntu, Canonical osv.
  • Mye nytt visuelt: Ubuntu 10.04 har fått en kraftig overhaling når det gjelder utseende. Nye farger, nye ikoner og bakgrunner er bare noe av det nye.

Dette, og mye mye mer. Les mer på Ubuntu.com.

Vi vil komme tilbake med en litt mer omfattende artikkel når vi har fått testet Ubuntu litt mer.

[Kilde: OMGUBUNTU]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB