Beste lån for dine behov


Trond Eilertsen
Publisert 16. juli 2020, kl. 09:45

Teknologi er i en slags konstant utvikling, og det gjelder på mange måter å forsøke å holde tritt så langt det går. Om man liker å følge teknologi som en hobby er det jo en ting, men om man har det som jobb, om man kanskje har en bedrift rundt det blir det fort andre krav igjen. Men det å holde seg hele tiden oppdatert kan koste penger, om man vil ha det beste utstyret koster det jo nødvendigvis penger. Det er sånn det tross alt fungerer, kvalitet koster, det samme gjør fremskritt. Og om vi da snakker om det beste, så bør du kanskje ta en titt på beste lån tilgjengelig for deg? En bedrift kan alltids trenge litt ekstra penger, selv om det flyter godt av gårde. Og man hører jo ofte at det er i tidene det går bra man bør investere og forsøke å ta det neste steget.

Låne eksempel (LoanScouter.com): DigiFinans, Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Det som er greia med linken vi har lagt til er at det er ikke Loanscouter selv som gir deg lånet. Du kan heller tenke på dem som en slags mellommann, som får deg i kontakt med flere långivere på nett. Du kan finne lån på siden deres, og det du får tilbake er tilbud fra alle bankene og långiverne som er villige til å gi deg et lån. Da er det opp til deg å se an hvilket tilbud er det beste og hva som passer best for deg. For selv om en långiver kanskje gir deg mer penger kan det hende at renten er altfor høy, eller at andre aspekter av vilkårene rett og slett ikke er passende. Det er noe man må holde utkikk etter, for du kan jo låne opp til hele 500 000 kroner. Da sier det seg selv at vilkårene vil variere ganske kraftig mellom de individuelle långiverne.

Gi deg selv litt sikkerhet

Om det er sånn at du faktisk driver en bedrift trenger du ikke å ha noen til å fortelle deg hvor vanskelig det kan være, og kanskje spesielt i teknologisektoren. Det er en så flytende sektor som hele tiden gjennomgår forandringer, og problemet blir da at kunden forventer at du er med på det, hele tiden. Det betyr at man hele tiden må investere og passe på at man ikke blir liggende tilbake mens konkurrentene beveger seg fremover, noe som ville vært helt ødeleggende for ethvert selskap.

Man må jo hele tiden holde tritt, for selv om man kanskje liker å innbille seg at kunder forblir lojale er ikke det akkurat sant. De ser etter mulighetene til å spare så mye penger som mulig, samtidig som de får best mulig kvalitet, i alt de foretar seg. Det kan virke veldig kynisk, men det er helt sant. På samme måte kan man relatere til din bedrift og når det gjelder lån. Når du søker lån kommer du kanskje til å se visse kjente navn blant långiverne som tilbyr deg lån. Men du kommer ikke til å velge hvilket lån du vil ha på sentimentalt grunnlagt. Du kommer til å se etter beste lån, og ta det derfra. Det er jo helt logisk, og jo bedre man klarer å tilpasse seg det som bedrift desto større sjanse har man til å lykkes.

Når man investerer såpass mye penger, enten det er snakk om dine egne penger eller via lån, så bør man ta alle forhåndsregler mulig for å passe på at det blir så bra som det kan. Det må man selv om det sies at man må forvente å gå i minus de første årene etter at man setter i gang en bedrift, på grunn av selve naturen rundt det hele.

Mye avhenger på deg selv

Mye av det vi prater om her avhenger til en viss grad på din egen kunnskap og på deg selv som individ. Og selv om vi nevner teknologisektoren ofte er det også variasjoner innenfor der igjen. Det er mye å snakke om når det kommer til teknologi, og om det du driver med på mange måter er «fullført» og ikke forsket på lenger er det jo greit nok. Men det er sjeldent tilfellet, det er ikke mange områder man kan si det om. Om du selv eier en bedrift som hele tiden forsøker å videreutvikle er jo det perfekt, men igjen, det koster penger. Samtidig kan man si at om bedriften utvider og vokser så kommer jo mer penger inn, men det med lån, som nevnt ovenfor, skal hjelpe bedriften med å vokse til det stadiet.

Mange ser jo på lån som noe ganske skremmende, men faktum er at de aller fleste av oss har gjeld. Enten til bank eller til familie og venner. Det er svært få av oss som har millioner på konto og som kan kaste dem rundt på måfå. Så det å låne er i seg selv ikke så farlig, det er mer viktig å fokusere på å ha en god plan for tilbakebetaling, og at man ikke låner mer enn man trenger. Men, med tanke på at du kanskje eier en bedrift og har litt erfaring med økonomi så vet du dette sannsynligvis allerede.

Ellers kan det jo være greit å ta seg en ferie kanskje? Man blir jo ikke spurt om hva man behøver pengene til, og det å lade batteriene kan være like viktig som alt annet her i livet. Valgmuligheter har du i det minste!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB