Finn vei i jungelen av online forbrukslån


Trond Eilertsen
Publisert 8. august 2018, kl. 13:33

I dag finnes det utallige alternativer til forbrukslån på nett, og mange vil se det som både komplisert og krevende å finne frem til et aktuelt lån.

Et forbrukslån er et lån, som ikke krever et konkret formål. Dette betyr at du kan bruke pengene til hva du vil, og at de ikke er bundet til å bli brukt på hus, bil eller andre ting. Et forbrukslån er også typisk et lån uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å stille dine eiendeler til pant, som en sikkerhet for at du skal betale tilbake. Dog medfører dette en litt høyere rente, da det innebærer mer risiko for banken å låne ut penger uten sikkerhet.

Hvis man går i banken for å ta et forbrukslån, kan det for mange oppleves som en tung prosess, da man selv skal møte opp og legge frem dokumentasjon.

Derfor er det flere som i dag benytter seg av muligheten til å ta opp forbrukslån på nett, istedenfor å fysisk gå til banken. Muligheten er mange på nett, og det er flere som ønsker å gjøre låneprosessen så overskuelig som mulig for deg. På Matchbanker.no kan man sammenligne forbrukslån, og finne lån som har de beste fordelene og vilkårene for din økonomiske situasjon.

Få oversikt over noen av formene for forbrukslån

SMS-lån er noe Svenskene benytter seg mye av, men som ikke er utbredt i Norge på nåværende tidspunkt. Dette er et lån av en mindre størrelse, som man bruker SMS for å søke om. Dette gjør det mer usikkert for bankene, noe som medfører at SMS-lån ofte er dyrere enn andre lånealternativer. I Norge er det krevd en grundig sjekk av låntager, og det vil derfor ta litt lengre tid for å få innvilget et lån, noe som ikke gjør at SMS-lån er ikke er så utbredt.

Billån er et lån, som kanskje sier seg selv, skal brukes til å finansiere en bil. Det varierer fra bank til bank, hvor mye de kan bidra med finansieringen. Hos noen banker kan man låne hele kjøpesummen, og hos noen er man nødt til å ha litt egenkapital. Ofte lønner det seg å ha litt egenkapital for å få et gunstigere lån.

Refinansiering er et lån for å betale ned på et gammelt lån eller samle flere smålån. Enkelt sagt så er det flytting og samling av lån. Ved å flytte lån så kan man få en lavere rente enn det man hadde i utgangspunktet og få en bedre oversikt, da alt er samlet på samme sted.

Smålån er et forbrukslån som typisk er av en mindre størrelse og som har en kortere nedbetalingsperiode. Dog fører dette med seg en høyere rente. Smålån er typisk noe man søker om hvis man trenger penger raskt. Likevel skal som alltid gjennom en kredittsjekk, noe som medfører en noe lengre tid før du evt får pengene inn på konto.

Før du låner

Før du beslutter deg for å ta opp et lån, er det alltid en god ide å sette opp et budsjett. Dette er for å få en oversikt over økonomien din, og så du kan se hvor mye du har råd til å betale ned på et eventuelt lån i måneden. Dermed sikrer du deg at du faktisk har råd til å ta det lånet du ønsker. Kanskje du til og med finner poster i budsjettet ditt, hvor du kan spare litt penger. Her er det verdt å se på sine fast kostnader og se om det finnes billigere alternativer. Dette kan for eksempel være mobilabonnement, forsikringer eller medlemskap på treningssentre. Ofte vil man finne billigere alternativer, som gjør at du kan spare penger hver måned. Ved å ha en oversikt over sin egen økonomi, skaper man gode forutsetninger før man eventuelt tar opp et lån.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB