Slik setter du opp en gamingstasjon hjemme


Trond Eilertsen
Publisert 25. juni 2020, kl. 08:43

De fleste har en kontorplass hjemme med skrivebord og PC. Her kan man tilbringe tid med å surfe på nettsider, betale regninger eller spille PC-spill. Er du glad i å spille kan du omdanne kontorplassen til din personlige gamingstasjon med noen få enkle grep. 

Møbler og interiør

Det første du bør gjøre er å investere i komfortable møbler, spesielt hvis du planlegger å bruke mye tid foran skjermen. Du trenger en god stol som gir støtte for nakke, rygg og skuldre. Dersom du har ryggplager kan det også være en fordel med en hev og senk-pult. Da er det enklere å skifte stilling ved behov. 

Å ha en regulerbar stol er en stor fordel

Er det vinduer i rommet bør du sette opp gardiner eller persienner, slik at du slipper plagsomt gjenskinn i skjermen. Solskjerming kan også brukes til å blokkere forstyrrelser utenfra, noe som er en fordel når gamingen krever ekstra høy konsentrasjon.

Riktig utstyr 

Gaming krever topp utstyr for en optimal spillopplevelse. Er du allerede en seriøs gamer, vet du at det ikke er utstyret du skal spare penger på. Dette utstyret trenger du for å game: 

  • Headset
  • Gaming-PC 
  • Ekstra skjerm
  • Gaming-mus
  • Gaming-tastatur 

Mange gamere foretrekker å bygge sin egen gaming-PC. Dette er ikke så vanskelig som det kan høres ut, og det gir mange fordeler. Da kan du bytte ut og oppgradere utstyr ved behov, som for eksempel skjermkortet eller minnet. 

Finansiering

Det er ingen hemmelighet at skikkelig gamingutstyr koster mye penger. For noen er den smidigste løsningen å ta opp et forbrukslån, fordi dette gir dem fleksibel økonomi til selve innkjøpet. Et forbrukslån kan være en god løsning for deg som har stabil inntekt, men som ikke har rukket å spare penger på forhånd. 

Før du tar opp forbrukslån, vil vi råde deg til å ta et kritisk og ærlig blikk på din egen økonomi. Du bør nemlig være sikker på at du klarer å betale ned lånet ved siden av de vanlige utgiftene dine, slik at du ikke ender opp med forsinkelsesgebyrer eller betalingsanmerkninger. 

Kjøp brukt

En annen mulighet er å kjøpe utstyret brukt. På sider som Finn.no kan du finne utstyr som er pent brukt til gode priser. Det kreves dog at du vet hva du er ute etter, og at du har en formening om hva utstyret er verdt. Da har du et godt utgangspunkt for å diskutere pris. 

Dekorasjoner

Du tenker kanskje ikke at dekorasjoner spiller noen rolle for gamingprestasjonen, men det er bevist at harmoniske omgivelser gjør oss både mer energiske og konsentrerte. Dekorer rommet slik du vil, og forsøk å holde en rød tråd slik at rommet bindes pent sammen. Grønne planter bidrar til å redusere stress og gjør oss mer produktive, og er flotte å dekorere med.  

Hvis du har et favorittspill, kan du dra den helt ut og pynte rommet i stil med spillet. Bruk farger og stilarter som matcher temaet i spillet, slik at du får en mer autentisk og engasjerende spillopplevelse. 

Kanskje litt «over the top», men med et slikt rom så føler du deg hjemme i futuristiske spill

Rydd vekk det du ikke trenger

Vårt siste råd er å rydde vekk unødvendig rot som distraherer deg. Organiser dokumenter i mapper, legg kontorsaker i esker og skuffer, og rydd vekk utstyr du ikke bruker. Oppbevaringsmøbler er enkle å få tak i til en billig penge, og når omgivelsene er ryddige er det enklere å holde fokus på spillet. 

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB