Forbrukslånet som kan redde den hustrige høsten


Trond Eilertsen
Publisert 6. oktober 2022, kl. 08:53

Det koster mye penger å dra på en ferietur, spesielt dersom man er en familie med flere barn. Mange bruker kredittkort for å betale reisen, men noen ganger kan det være verdt å heller ta opp et såkalt ferielån.

Hovedpunkter i denne artikkelen:

·  For å finne det beste forbrukslånet bør du sammenligne lånene.  

·  Ferielån er perfekt for deg som er lei av den norske høsten.

·  Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke ta pant i boligen din.

·  Mange velger også kredittkort til ferieturen.

Hva med herlig ferie til et julemarked?

Mulighetene med et ferielån

Et ferielån er et forbrukslån som kan brukes til ferie. Det er mange fordeler med et slikt lån, samt noen ulemper. Den aller største fordelen er at du kan bruke lånesummen din til akkurat det du selv vil, som for eksempel en tur til Spania eller Thailand nå i høst.

Siden forbrukslån er et lån uten sikkerhet, slipper man å stille med pant i bolig eller andre eiendeler for at lånet skal innvilges.

Dette resulterer i at låntilbyder tar en høyere risiko med å gi ut lånet, noe som reflekteres i rentene på lånet. Det er ikke unormalt å få en effektiv rente på mellom 15% og 25%, den nøyaktige renten kommer an på beløpet som lånes. Dette betyr at det er flere faktorer man må tenke på dersom man vurderer å ta opp et ferielån.

Ikke ta opp mer lån uten sikkerhet enn nødvendig

Har du sett på drømmeferien din over lang tid? Kanskje du har jobbet ekstra mye i år, slik at du trenger et avbrekk?

Mange tar opp et ferielån slik at de får råd til en ordentlig luksuriøs høsttur for hele familien. Vurderer du det samme, bør du kartlegge hvordan ferielånet kan påvirke hverdagsøkonomien din.

Vurderer du et forbrukslån? Sammenlign lån før du skal låne penger!

Faktorer som pris på reisen, renter og totalkostnad for lånet må bli tatt med i betraktningen. Mål ferien opp mot det største beløpet dere kan betale for lånet. Hvor lang nedbetalingstid er påvirker veldig hva totalkostnaden blir. Skal du ta opp en liten sum, bør dette beløpet betales like etter at ferien er over.

Noen velger kredittkort til ferie, men er det bedre enn et forbrukslån?

Det er også helt vanlig å bruke et kredittkort til ferieturen. Her er den rentefrie betalingsutsettelsen den aller største fordelen med kortet, denne ligger som regel på mellom 40 og 60 dager.

Samtidig får man reiseforsikring inkludert dersom man betaler halve reisen med kredittkortet. Skulle man ikke klare å betale ned på kredittkortgjelden innen forfallsfrist, vil imidlertid denne gjelden bli veldig dyr. Vet du at du skal være på reise i for eksempel to måneder, slik at betalingsutsettelsen blir for knapp, kan et ferielån passe bedre.

Sammenlignet med forbrukslån, har kredittkort veldig høye renten på alle utestående gjeldsbeløp, faktisk kan man møte på renter helt opptil 30%. Da kan du spare mye penger på å heller gå for et forbrukslån til eksempelvis 16% rente.

Med lavere utgifter på lånet kan man i tillegg betale mer i avdrag hver eneste måned. Ikke glem at målet med usikret gjeld er å bli kvitt denne raskest mulig.

Forbrukslån bør alltid sammenlignes

Skal du ta opp et ferielån til høsten eller vinteren, bør du gjøre en ordentlig jobb på det norske forbrukslånmarkedet først. I dag er det store ulikheter på både renter og vilkår hos de ulike forbrukslånene på markedet. Se mer om det på Lånepenger.no

Derfor bør du sammenligne forbrukslån grundig. Sett deg et mål om å betale ned lånet så raskt som du bare kan, med andre ord velg en kort nedbetalingstid. Samtidig bør du se etter et lån med en lav rente.

For å finne de beste forbrukslånene kan det være smart å bruke en anbudsside. En anbudsside sender ut din søknad til flere tilbydere av lån på en og samme tid. Dette koster deg ingenting og det er samtidig helt uforpliktende.

Noen råd til en billigere høsttur

Uavhengig om du går for et kredittkort eller et ferielån i form av et forbrukslån, er det uansett alltid gunstig å begrense kostnadene for alt det er verdt. I motsetning til sommerferien, vil det som regel være noe billigere å dra på tur på høsten/vinteren. Etter sommeren dukker det også ofte opp gode tilbud på hotell og leiebil.

Start med å finne ut hvor høstturen skal gå til, deretter kan du lete etter billig fly. Husk at strendene i Mexico ikke nødvendigvis er finere enn strendene i Spania. Dersom du er kreativ, og finner billige plasser å reise til, kan du ta opp et mindre forbrukslån og likevel innfri forventningene med en drømmereise.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB