Råd til deg som vurderer å ta opp boliglån


Trond Eilertsen
Publisert 23. juni 2021, kl. 08:34

Jo eldre man blir, jo mer stabil økonomi vil man høyst sannsynlig få. Og forhåpentligvis vil dette føre til at nye muligheter kan åpne seg. Det kan være du lenge har drømt om å kjøpe et hus eller en leilighet, eller kanskje vil skaffe deg en ny bil. Noen ganger trenger man også å bli hjulpet litt på veien hvis drømmen er utenfor rekkevidde. I denne artikkelen gir vi deg noen få, gode råd til hva du bør tenke over før du søker om boliglån.

Kartlegg hvilke kriterier og ønsker dere har for boligen

Noe av det første som er smart å gjøre før du søker om lån, er å kartlegge og ha en ide om beliggenheten, størrelsen, standarden og prisen på boligen. Dette er viktig, da det å kjøpe bolig for mange er en av de største beslutningene man foretar seg i livet. Når det gjelder beliggenhet, er det viktig at du tenker over hva som betyr mest for deg: en bolig som ligger sentralt eller en som ligger avsides? Tenk også over hvor stor du ønsker at boligen skal være, også med tanke på hvor stor familien din er og om den kommer til å vokse.

Samtidig er det viktig at man tenker over hva standarden skal være. Ønsker dere å pusse opp boligen? Eller vil dere at boligen skal være så ny som mulig? Det aller viktigste spørsmålet deres skal drøfte, er selvfølgelig hvor mye boligen skal koste.

Utforsk mulighetene og sammenlign

Når dere har tenkt over de fire kriteriene nevnt ovenfor, er det smart å gå i gang med å utforske hva slags boliglån dere ønsker å ta opp og hvor mye dere ønsker å låne. Det vanligste er å ta opp lån i banken sin, hvor du vil ofte vil få en nedbetalingstid fra 20 til 30 år. En god ide er dog å søke om boliglån forskjellige steder, for å se om du kan få høyere lån eller en bedre rente på lånet ditt. Dette gjør at du kan finne den løsningen som passer best for deg.

Andre typer lån

Det finnes også andre lån du kan velge å søke om. Har du lenge ønsket deg en ny bil, kan du også søke om billån. Velger du et vanlig billån, får du ofte bedre renter og bedre betingelser fordi banken har sikkerhet i bilen. Nedbetalingstiden ligger på rundt 10 år. Som tilfellet er med boliglån, gjelder det om å sammenligne og undersøke forskjellige lånetilbud hos forskjellige banker, sånn at du kan få det beste tilbudet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB