The kids are all right


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 20. september 2010, kl. 00:23

Jules og Nic er et lesbisk ektepar. Sammen har de sønnen Laser og datteren Joni, begge unnfanget med sæd fra en sædbank, og begge unnfanget med samme donor.

Laser er i midten av tenårene, og kjenner et savn etter en farsfigur. Han ber søsteren om å oppsøke donoren siden han selv er for ung til å gjøre det. Joni ringer sædbanken, og får etter hvert kontakt med donoren, Paul. De drar til restauranten hans for å snakke med han.  Dette blir starten på en følelsesmessig reise.

Når Nic og Jules finner ut at barna deres har oppsøkt Paul, insisterer de på å invitere han på middag. Under middagen forteller Jules at hun jobber med å restaurere hager, og Paul ansetter henne for å få orden på sin egen kjedelige hage.

Nic er en perfeksjonist både når det gjelder barna og kona. Jules må ha kontroll på alt som skjer til en hver tid. Sammen presser de barna til å oppføre seg slik de ønsker, og på denne måten presser de dem lengre fra seg heller enn å få et nærmere forhold til dem.

Uansett hva disse fire familiemedlemmene gjør, så klarer de å skape følelsesmessig avstand. Jules føler at hun ikke blir verdsatt av Nic, men det er noen andre som godt kan brukes til nettopp det: Paul. På en skala fra en til ti; hvor lesbisk er Jules?

Forhåpningene rundt The Kids Are All Right var høye, men mens jeg sitter og ser filmen, tar jeg meg i å tenke på helt andre ting. Hva skal jeg ha til middag? Dette er som regel et dårlig tegn. Den første halvdelen var lang, tung og kjedelig, og selv om den siste halvtimen ble bedre, hjelper ikke dette på helhetsinntrykket.

Julianne Moore spiller Jules, og hun gjorde det ikke bra. Hun klarte ikke overbevise om at hun var lesbisk. Hun virket som en ungjente som utforsket seksualiteten sin. Hennes rake motsetning var Annette Bening i rollen som Nic. Hun imponerte med sin sterke og følelseskalde framtoning, men da hun brøt sammen i tårer, kan man risikere våte øyekroker.

The kids are all right er en helt ok film, men ikke god nok til å kjøpes. Lån den på biblioteket i stedet.

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: The Kids Are All Right
Regissør: Lisa Cholodenko
Produksjonsår: 2010
Lengde: 106 min
Sjanger: Comedy, drama
Skuespillere: Julianne Moore, Annette Bening, Mia Wasikowska, Mark Ruffalo, Josh Hutcherson.
Tagline: «Nic and Jules had the perfect family, until they met the man who made it all possible.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB