Burlesque


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 13. februar 2011, kl. 22:14

Ali drar til L.A. for å søke lykken som sanger og danser. Hun reiser dermed fra Iowa, fra fattigdom og ingen familie. I L.A. oppdager hun Burlesque. De reklamerer med Sunset Strips beste utsikt, helt uten vinduer. Hun søker jobb som danser, uten å lykkes, men blir værende som servitør.

Ali gir seg ikke. Hun jobber hardt for å få danse på scenen, men møter mye motgang. Det er først når Tess, Burlesques ene eier, oppdager hvor dyktig Ali er, at hverdagen begynner å smile til Ali.

Burlesques oppsett og historie kan til en viss grad minne om Coyote Ugly; ung jente reiser fra lite sted til større sted for å søke lykken. Hun finner kul klubb, søker om jobb, blir avvist, får jobb, blir glad. Ikke sant? Men selv om historien er lik, så blir disse to filmene vidt forskjellige.

Burlesque er dynket i kostymer, sminke, parykker og glam. Cher spiller bra som klubbeieren Tess, og Christina Aguilera overrasker i rollen som Ali. Vi visste jo alle at hun kunne synge, men i denne filmen viser hun også sitt skuespillertalent. Det er kanskje ikke i verdensklasse, men hun er absolutt ikke den dårligste skuespilleren på film.

Det er mange sanger og danser i denne filmen, og føttene rykker i takt. Er du kvinne kommer du til å sitte igjen med et ønske om å lære deg og danse burlesque, og er du mann kommer du til å sitte igjen med et ønske om å se kjæresten din danse burlesque.

Burlesque er en skikkelig feelgood-film. Historien er nødvendigvis ikke verdens mest solide, men vokalistene, sangene og dansene trekker opp. Både tårene og gåsehuden dukker opp når Cher synger You Haven’t Seen the Last of Me.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Burlesque
Regissør: Steven Anten
Produksjonsår: 2010
Lengde: 2t
Sjanger: Drama/Musical
Skuespillere: Christina Aguilera, Cher, Eric Dane, Cam Gigandet, Kristen Bell, Stanley Tucci.
Tagline: «It takes a LEGEND… to make a STAR»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: