Pax


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. mars 2011, kl. 21:07

Syv mennesker sitter på et fly på vei fra Stockholm til Oslo. De håper på en rolig og behagelig tur, men de vil bli skuffet. Turbulente stunder og en eksploderende motor venter dem.

Kathrine ligger i en glassbeholder fylt med vann. Hun vil avslutte livet; hun har ikke noe å leve for. Hun elsker ikke mannen sin lengre, og hun vet ikke hvordan hun skal klare å leve etter ulykken.

På et sykehus i Stockholm jobber Erik. Han er kirurg, og har aldri gjort en feil. Dagen før han skal ut å reise, får han inn en pasient fra en bilulykke. Erik klarer ikke å redde pasienten, og bebreider seg selv. Han klarer ikke å forstå at i kampen for å redde et liv, må man også miste noen.

Elise er nonne ved et kloster i Stockholm. Hun omtaler seg selv som en følelsesløs muskel, men en ulykke fører til at hun igjen føler noe i det hun står ovenfor et umulig valg.

Dette er bare tre av hovedpersonene i Pax. Alle har store valg de må ta, og tanker som tynger dem. I begynnelsen kan man tro at disse syv personene er fremmede for hverandre, men etter hvert flettes deres liv sammen.

Pax er en klaustrofobisk og intens film. For personer med flyskrekk, kan den til tider bli litt vel intenst. Pax er en film om kjærlighet, samvittighet, vanskelige valg og viljen til å leve og å dø. Det er ikke før man holder på å dø, at man skjønner hva man har å leve for.

Det er lite negativt å si om Pax, men det er ett eller annet jeg ikke klarer å sette fingeren på. Kanskje kan det være at den er litt forutsigbar. Kanskje er det fordi den har et visst LOST-preg over seg; det er ikke særlig veldig positivt.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Pax
Regissør: Annette Sjursen
Produksjonsår: 2010/2011
Lengde: 1t 15min
Sjanger: Drama
Skuespillere: Ida Elise Broch, Anneke von der Lippe, Ane Dahl Torp, Ellen Dorrit Petersen, Kyrre Sydness

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB