Rødhette og varulven


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. april 2011, kl. 21:45

Valerie bor i en liten landsby langt unna andre landsbyer. Her lever innbyggerne tilsynelatende ett stille og fredelig liv, men bak stengte dører og spiddbelagte porter, lurer frykten. Landsbyen plages av en varulv, og selv om den ikke har drept mennesker på 20 år, kan man aldri være helt sikker.

Valerie har sine egne problemer å tenke på. Hun rives mellom to unge menn; den forhåndsbestemte Henry som hun er tvunget til å forlove seg med, og outsideren Peter, en stillferdig og spesiell mann som Valerie har hatt et godt øye til siden de var barn.

Så skjer det som ikke skulle skje; varulven har krevd ett nytt offer. Og det er Valeries søster. Frykten stiger dramatisk, og byens prest tilkaller father Solomon, en høytstående prest som er kjent for å drepe varulver. Jakten på beistet begynner, og når nye høyder i det father Solomon påpeker at varulven er én av innbyggerne i landsbyen. Dermed blir alle på vakt ovenfor både familie og venner, og til slutt tror alle at hver eneste person de ser, er varulven. Men hvem kan det være? Og hvorfor vil han eller hun ha Valerie?

Det meste er under middels i Rødhette og varulven. Skuespillerne imponerer ikke, landskapet og varulven er ikke troverdig. Det ser rett og slett for uekte ut. Når det kommer til historien, er den overflatisk, uforklarlig kjapp og rotete. Valerie er ung og vi lærer om hennes mørke side, så er hun voksen. Så flørter hun med Peter, så er hun forlovet med Henry. Så dør søsteren, så er plutselig alle mistenkt.

Det blir rett og slett for mye rot i Rødhette og varulven. En salig blanding av middelmådig skuespill og rotete landskap, effekter og historie. Et pluss for de innslagene som fikk minnene til å gå til den originale Rødhette og Ulven.

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Red Riding Hood
Regissør: Catherine Hardwicke
Produksjonsår: 2011
Lengde: 1 t 40 min
Sjanger: Fantasy/Horror
Skuespillere: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen.
Tagline: «Who’s afraid?»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: