{iPhone} Stemmeopptak med iTalk


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. august 2011, kl. 15:24

Som journalist møter man daglig situasjoner hvor det er deler av en samtale man bare må huske. Mange journalister noterer på blokka, mens andre føler mer nytte av stemmeopptakere. For min del skriver jeg så stygt at jeg aldri i verden kunne brukt blokka (må dog enkelte ganger gjøre det). iTalk er en applikasjon for iPhone, og er helt gratis. Nå vet jo de fleste at iPhone har en innebygd taleopptaker, men den er ikke akkurat den beste. Den fungerer sikkert bra for enkelte, men jeg har funnet ut at iTalk er et bedre alternativ. Da jeg en gang skulle intervjue Wig Wam-vokalisten ville ikke den innebygde opptaker-appen begynne opptaket, og det irriterte meg noe grensteløst. Den har også ved senere anledninger nektet å begynne opptaket. I tillegg er record-knappen veldig liten, noe som irriterer meg.

Flott grensesnitt og enkel i bruk

iTalk er en veldig enkel app, men har likevel litt flere funksjoner enn iPhones innebyde app. iTalk lar deg velge mellom 3 ulike kvaliteter på opptaket, noe som altså gjør at du i praksis kan velge hvor stor plass opptaket skal gjøre. Kvalitetene du kan velge mellom er Good, Better og Best. Sistnevnte bruker altså størst plass. Når du har valgt kvalitet er det bare å trykke på den store røde knappen hvor det står «Press to record». Da vil opptaket starte, og du kan konsentrere deg om å få med deg informasjonen i samtalen du tar opp. Skulle du ønske å ta en pause i opptaket klikker du enkelt og greit «Stop». Da vil (kanskje litt misvisende tekst) opptaket ta en pause. Trykk den røde knappen igjen for å fortsette opptaket. Når du er ferdig skriver du inn et navn på opptaket, f. eks «Intervju», og trykker «Done». Etterpå kan man se gjennom alle sine opptak, og evt. slette opptak. Man kan også sende opptakene som e-post direkte fra appen; kjekt!

Opptakeren kan selvfølgelig brukes til alt annet enn intervju, den er jo først og fremst en lydopptaker.

iTalk er ingen avansert applikasjon, men den har et flott grensesnitt og den gjør jobben svært godt. Den er gratis i App Store. Last den ned selv da vel!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB