USB-tastatur til iPad


Markus Lund
Publisert 1. august 2011, kl. 13:47

Når Apple først lanserte den originale iPaden solgte de også ulikt utstyr som passet til leserbrettet. «iPad Camera Connection Kit» var tilsynelatende en grei dings for å overføre bilder fra SD-minnekort og bilder lagret på en USB minnepinne. Men dette tilbehøret hadde også noen andre fiffige funksjoner som Apple ikke har sagt noe om.

Det nemlig mulig å bruke USB-adapteren som følger med i «Camera connection kit»-pakken, til å koble til et USB-tastatur til iPad. Det må sies at ikke alle tastatur støttes, da det er noen som krever mer strøm enn det iPaden klarer å levere gjennom denne løsningen, men alle tastatur som undertegnede har prøvd fungerer utmerket.

Man vil få en feilmelding da man først kobler til tastaturet som sier at den tilkoblede enheten ikke støttes, men dette er det bare å se bort ifra da tastaturet fungerer akkurat slik det skal likevel. Snarveier som marker alt, kopier, lim inn, markering og klipp ut fungerer også svært godt, men man må bruke windows-tasten(isteden for ctrl) + ønsket snarvei for de som er vant med Windows. Ellers fungerer alt som vanlig når det kommer til tall, tegn og norske bokstaver.

Det er bare å ignorere denne feilmeldingen. Ill. Teknologia.no

Det er sikkert en del iPad-brukere som er klar over dette, men det er også mange som ikke engang vet at det er mulig å koble til et eksternt tastatur til «padda». Dette er en funksjon som sammen med Apples pages, gjør iPaden til en svært god erstatning for en bærbar PC som skal brukes til tekstbehandling.

Det må nevnes at USB-adapteren kan brukes til andre funksjoner også slik som USB-headsett og at det er mulig å overføre video fra minnepinner/minnekort på lik linje som bilder, hvis videofilene er i riktig format.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB