3 funksjoner til Google Kart du ikke visste om


Markus Lund
Publisert 13. september 2011, kl. 00:39

Google karttjeneste «Google Maps» er en svært populær karttjeneste som har hjulpet folk til å finne veien siden 2005. Siden den gang har «Google Kart» som tjenesten heter på norsk, utviklet seg mye, og det finnes en rekke ulike funksjoner. I denne artikkelen skal vi nevne noen få funksjoner som du kanskje ikke var klar over eksisterte.

Se også: Slik forbedrer Google sitt søk 

Været

En funksjon som ganske nylig ble lansert er muligheten til å se værmeldingen i karttjenesten. Det nåværende været til de ulike stedene blir symbolisert med typiske værikoner som en sol eller en sky, og man kan da lett se været de ulike stedene i verden. Klikker man da på disse værikonene får man opp en oversikt over værmeldingen dette stedet de kommende dagene. Det er også mulig å zoome ut slik man får en oversikt over hvor det er skyer, noe som kan være litt artig å se. Værmeldingene leveres for de som er interessert i det av weather.com.

For å aktivere vær-laget klikker du på den lille boksen under der du velger mellom kart- og satellittvisning, og velger naturlig nok vær. Eller du kan benytte deg av lenken under.

Sjekk det ut selv her.

Desverre melder ikke Google noe bedre vær enn andre...

Webkameraer

Dette er en annen artig liten funksjon, men som kanskje ikke er like nyttig, nemlig muligheten til å finne webkameraer rundt om kring i verden. Dette gjøres på samme måte som vær-laget beskrevet i forrige avsnitt, nemlig at du aktiverer et lag som legger seg over kartet som viser nettkameraer(som Google kaller det). Det skal sier at de fleste(alle vi har testet) oppdateres hvert kvarter eller sjeldnere, noe som ikke gjør det så spesielt spennende å se på i lengden, men artig å titte innom kanskje. Uansett en funksjon du kanskje ikke viste om.

For å aktivere webkamera-laget gjør du slik som beskrevet for vær-laget, bare at du da naturligvis velger nettkameraer og ikke vær.

Besøk Google Kart her.

Også Jan Mayen har et webkamera!

Last ned kart på forhånd(Android)

Spar penger ved å laste ned kartene på forhånd.(Ill. Google)

Google Kart er å finne på de fleste mobile enheter som egen app, og Google sin kart-app til Android er kanskje den mest avanserte med sin støtte for blant annet lagring av kartene på mobilen. Mange har sikkert vært svært glad i smarttelefonen sin når de er på et ukjent sted og sliter med å finne veien dit man ønsker. Kart på mobilen er da svært hendig, men å bruke kart på smarttelefoner kan bli en kostbar affære da de fleste tjenestene fungerer slik at du laster ned kartene der og da slik at du må være koblet til internett, enten via mobilnettet eller wifi. De fleste tilfeller har man ikke tilgang på wifi, og da kan telefonregningen fort bli kostbar hvis man ikke har et godt mobilabonnement for mobildata. På f.eks. iPhone er det slik, men har du en smarttelefon som kjører Android finnes det en bedre, og billigere, løsning. Ved at man har tilgang til Googles testtjenesten(Google Labs) på android, kan man aktivere funksjonen til å laste ned kartene på forhånd. Det skal være mulig å bare markere det området du ønsker, og så lagres kartutsnittet på telefonminnet. Det lagres derimot ikke satelittbilder, 3dmodeller osv. når du gjør dette, så for å ha tilgang til dette må du ha internett. Derimot for å finne fram skal det være tilstrekkelig.

Les mer om tjenesten her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB