FILM: The Rum Diary


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 21. november 2011, kl. 21:13

Paul Kemp er en romanforfatter som ikke tjener særlig mye på sine halvferdige romaner. Derfor bestemmer han seg for å bli journalist i en avis i Karibien.

Det er hans første dag på jobb, og Paul våkner i bakrus. Øynene er rødsprengte, og han er sent ute. Han klarer å komme seg til avisens lokaler, og der ansetter Lotterman, avisens redaktør, Paul til å skrive horoskop og artikler om bowling. Samme dag møter Paul på sin kollega, Bob. De to blir raskt venner, og Paul flytter inn hos Bob og deres felles kollega: fyllefanten Moburg.

Det finnes en øy i Karibien, en øy som et knippe menn gjerne vil bygge hoteller på. Paul får jobben med å skrive positive saker og reklame om disse hotellene. På denne måten kommer han inn i et finere vennekrets, men dette skaper diverse problemer hvor damer og alkohol er sentrale tema. Paul og Bob har et nært forhold til rom, og i beruset tilstand kan alt skje.

The Rum Diary starter rolig og forsiktig. Johnny Depp som bustete journalist i bakrus slår ikke særlig an selv om hans grimaser og rødsprengte øyne kan få deg til å trekke på smilebåndet. Inne i avisens redaksjon blir vi kjent med karakterer jeg ikke lenger husker navnet på, så viktige var de. Richard Jenkins i Lottermans skikkelse er til vanlig en god skuespiller, men i The Rum Diary er han rett og slett litt sørgelig. En karakter som derimot oppmuntrer, er Bob. Den godrunde, joviale, halvdumme men akk så smarte kollegaen som er med på det meste, er som en kosebamse man raskt blir litt glad i.

The Rum Diary tar seg opp et hakk opp utover i filmen. Det kommer til og med enkelte morsomme scener du kanskje kommer til å le av. Likevel er The Rum Diary langdryg, flat og kjedelig; jeg satt der i kinosalen og lot tankene fare til middagsplaner og terningkast. Selv den alltid kjekke Johnny Depp kunne ikke gjøre denne filmen noe bedre.

Historien i The Rum Diary er ganske spesiell. Til å begynne med virker det som om vi kun følger en journalist med en forkjærlighet for rom. Det er først litt ut i filmen at det gikk opp for meg at filmen har en litt dypere historie enn som så. Det er lumske, hemmelige byggeplaner, ulykkelig kjærlighet og pengesvindel ute og går. Jeg får likevel følelsen av at denne dypere meningen ikke er godt nok gjennomtenkt. Historien drukner i det som skjer på skjermen.

Hvis du er ute etter en rolig film helt uten action eller gispescener, eller rett og slett er ute etter å se Johnny Depp drita, bør ta turen på kino for å se The Rum Diary. Dere andre kan godt vente til den kommer på dvd.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Rum Diary
Regissør:
Bruce Robinson
Produksjonsår:
2011    Premiere: 25.11.11
Lengde:
2 t
Sjanger:
Comedy/drama/romance
Skuespillere:
Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi.
Tagline: «Absolutely Nothing in Moderation»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB