Nokia demper rykter om dårlig Lumia 800-salg


Christofer Nygård
Publisert 23. november 2011, kl. 16:58

Ferske rapporter indikerer at til tross for Nokias forsøk på å øke salget av sin nye Windows Phone-baserte Lumia 800-mobil, har den ikke klart å leve opp til forventningene.

Lumia 800 er symbolet på Nokias retur i smarttelefonmarkedet. Har den floppet? (Foto: Nokia)

Analytikere i byrået Pacific Crest mener ifølge The Next Web at Nokia trolig ikke vil sende ut de 2 millioner Windows Phone-mobilene de hadde spådd i fjerde kvartal. Videre tyder undersøkelser gjort av analysebyrået på et skuffende salg av den nye Nokia-telefonen, som for alvor skulle sende Nokia tilbake i smarttelefonmarkedet.

– Gode resultater i Storbritannia

For å dempe reaksjonene, gikk Nokia i Storbritannia ut i media og avkreftet ryktene:

– Salget av Lumia 800 i Storbritannia har fått en svært god start. Tidlige rapporter indikerer at starten av Lumia 800-salget er blant de beste første uke-resultatene for en Nokia-smarttelefon i Storbritannia.

Lumia 800-forhandlere i Storbritannia melder også at det i enkelte butikker er utsolgt for Nokia-mobilen, og at salget har vært bra.

Et av hovedmarkedene for Nokias nye smarttelefonsatsing, med Lumia 800 i spissen, er Storbritannia.

Lumia er én av flere Windows Phone-baserte smarttelefoner Nokia slipper i tiden framover, i et håp om å vinne tilbake markedsandeler i smarttelefonsegmentet.

Via: The Next Web

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB