Ny iTunes-versjon – med iTunes Match


Christofer Nygård
Publisert 15. november 2011, kl. 07:00

Apple har nettopp sluppet versjon 10.5.1 av mediespilleren iTunes. Den oppdaterte versjonen er ingen stor nyhet i seg selv, men utgivelsen faller sammen med den mye etterlengtede lanseringen av iTunes Match.

Match kun i USA

Tjenesten, som foreløpig kun er tilgjengelig på det amerikanske markedet, har vært ventet en stund, men den har blitt utsatt grunnet en rekke forsinkelser. Når iTunes Match blir tilgjengelig for oss europeere er foreløpig uvisst.

iTunes Match er en abonnementstjeneste som vil koste amerikanerne 25 dollar i året, og kan – kort oppsummert – beskrives som en personlig musikktjeneste i nettskyen. Den lar deg synkronisere alle musikkfilene dine mellom Mac, PC, tablets, mobile enheter, og så videre, over nettjenesten til Apple.

Den nyeste utgaven av iOS som ble sluppet tidligere i høst, viser økt engasjement fra Apple sin side rundt nettopp nettskyfenomenet. ICloud-tjenesten har blitt ytterligere forsterket, og iTunes Match er nok et nettskytilbud til de Apple-frelste.

Matcher lokal musikk med iTunes

iTunes Match lar deg også scanne hele musikksamlingen, og matche disse låtene opp mot iTunes-sortementet. Når du synkroniserer sangene over nettskyen, vil låtene bli spilt av i det sedvanlige DRM-frie, 256 kbps AAC-filformatet – uavhengig om musikken på dine eksisterende filer skulle være av dårligere kvalitet enn dette.

Den nyeste iTunes-versjonen må ennå lastes ned manuelt, hvis du ikke vil vente på automatiske oppdateringer. Apple iTunes 10.5.1.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB