Opera 11.60 er her


Einar Holten
Publisert 6. desember 2011, kl. 17:46

I dag lanserte Opera Software versjon 11.60 av deres nettleser Opera. Den som i dag bruker Opera vil bli varslet om at en oppdatering er tilgjengelig. Selv om dette bare er en mindre versjonsendring, skjuler den en god del nyheter.

Ny mail og motor
Den mest synlige oppdateringen har skjedd hos mailklienten, M2.  Klienten har nemlig fått seg et nytt utseende. Forskjellen nå er at den er mer tilpasset bredskjermer.  Selve innboksen vil vise to linjer av mailen, meldingshodet og avsender. Muligheten til å gå tilbake til den gamle visningen er fortsatt til stede. I tillegg kan du gruppere mail på dato, ulest, låst eller ingen gruppering. Å låse (pin) meldinger er også en nyhet. Dermed kan du merke meldinger du ønsker å følge med på.

Nytt utseende: M2 er nå mer tilpasset bredskjermer. Bilde: Opera Software.

Opera 11.60 har også fått seg en oppgradering på innsiden. Rendringsmotoren Presto har blitt oppdatert til 2.10, som gjør Opera enda raskere og mer kompatibel. En annen stor endring er introduksjonen av en ny HTML5 parser kalt Ragnaröck. Dermed vil HTML5-støtten også bli bedre og raskere.

Noen andre nyheter er et forbedret adressefelt hvor du kan legge sider til dine favoritter med et klikk på en stjerne. Samtidig vil disse bli raskere å finne via forbedret søkeforslag.

Ingen 12 alikevel
Opera Software hadde planer om å  komme med Opera 12, men valgte å gi den tid. Grunnen til det var introduksjonen av maskinvare akselerasjon. Slik at skjermkortet tar seg av rendringen av nettsidene, istedet for prosessoren. På grunn av en rekke problemer ønsket Opera Software å utsette den noe og heller lage en mindre oppdatering. Utviklingen av Opera 12 vil nå fortsette og den har kodenavnet Wahoo.

Last ned Opera 11.60

Les om endringene

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB