Ny svindelbølge med «Skatteetaten» som avsender


Trond Eilertsen
Publisert 1. september 2023, kl. 14:16

Skatteetaten minner om at de aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller SMS.

-Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen.

– Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon. Det sier sikkerhetsdirektøren i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Det kommer flere ganger i året meldinger om falske e-poster, falske SMS-meldinger og falske nettsider som oppfordrer til å logge inn og legge inn personlig informasjon fordi man har penger til gode hos Skatteetaten eller hos andre.

STADIG SMARTERE SVINDLERE
– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen. Hun oppfordrer folk til å være våkne mot stadig smartere svindlere som hele tiden finner på nye metoder for å utgi seg for å være Skatteetaten.

Svindeler blir smatere, også kryptosvindel florerer, firmaer som kryptofirmaet Finixio og andre lurer mennesker over hele verden for penger.

PÅGÅENDE BØLGE
– Akkurat nå pågår det en bølge med svindler som utgir seg for å være fra Altinn eller Skatteetaten. Vi må bare nok en gang oppfordre folk til å selv skrive inn nettadressen skatteetaten.no i URL-feltet i nettleseren. Derfra er det trygt å bruke Bank-ID, MinID, Buypass eller Commfides sine påloggingsløsninger for å finne ut om vi har sendt noen henvendelser til deg. Hvis du ikke finner noe når du er pålogget skatteetaten.no, er meldingen du har mottatt falsk, sier Fossen.

FALSKE NETTSØK-ANNONSER
Den siste bølgen med svindler som har blitt rapportert til Skatteetaten, foregår ved at det sendes meldinger med Altinn som falsk avsender, eller at det lenkes via sponsede annonser på søkesider på internett.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB