Kan revolusjonere force feedback


Einar Holten
Publisert 13. januar 2012, kl. 17:36

Vivitouch har vist fram en ny type force feedback teknologi på årets CES-messe. En tynn «muskell» kan bety endringer for både kontrollerdesign og varisjon innen force feedback.

Det er nettstedet Arstechnica som har prøvd Vivitouch sin modifiserte kontroller og i følge dem er det ulikt noe annet per i dag.

Liten og tynn: Dette er selve "muskelen som skaper vibrasjonen (bildet hentet fra Arstechnica)

Dagens konvensjonelle kontrollere bruker en eller flere motorer som skaper vibrasjonene vi føler i spill. Disse er gjerne ganske store og sluker strøm. Med Vivitouch derimot er det bare en tynn overflate som fungerer nesten som en muskel. Når strøm settes på den vil den trekke seg sammen eller utvide seg. Siden den er såpass liten tar den mindre plass og bruker langt mindre strøm. Selve teknologien vil derimot ikke fungere uten en masse å flytte på (for å lage vibrasjon). Et batteri på f.eks. en spillkontroller eller mobiltelefon vil dermed være ideelt.

Per i dag er denne teknologien en god del dyrere en dagens motorer. La oss håpe Vivitouch klarer å overbevise at dette er verdt å investere i.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XDPJRJifrPk

Kilde: Arstechnica

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB