Slik kan iPad 3 bli


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. januar 2012, kl. 19:31

iPad revolusjonerte nettbrettmarkedet da den første modellen ble lansert i april 2010. Eller kanskje er vi nødt til å strekke oss så langt som å si at iPad skapte nettbrettmarkedet. I 2011 kom iPad 2, en videreutviklet modell som både var raskere, tynnere og hadde kamera.

Nå venter mange på Apples neste utgave, nemlig iPad 3. Ettersom selskapet vanligvis følger en syklus hvor de lanserer et nytt produkt hvert år, vil vil trolig se en ny iPad også i år. Men hvordan vil det nye nettbrettet være?

Raskere

iPad 2 var betydelig raskere enn iPad 1, og iPad 3 kommer mest sannsynlig til å være raskere enn begge to. Dette fordi den trolig vil få en enda raskere prosessor. .

Retina Display

Skjermen på iPad 3 skal etter alt å dømme få en bedre skjerm, nærmere bestemt en retina-skjerm, slik man finner på iPhone 4/4S. Mange spekulerer også i om den nye modellen vil få en skjerm med full HD-oppløsning.

Bedre batterilevetid

Å oppgradere både skjerm og prosessor gir også negative effekter, nemlig dårligere batterilevetid. For å bøte på dette problemet skal Apple gi iPad 3 et enda sterke batteri, noe som skal kunne utvide batterilevetiden ytterligere.

Kan bli tykkere

Med ny prosessor, bedre batterilevetid og skjerm kreves mer «lufting». Med andre ord kan forbedringene gå på bekostning av tykkelsen på enheten. iPad 2 er mye tynnere og lettere enn iPad 1, men forbedringene i iPad 3 kan altså gjøre at den trenger mer tykkelse.

Billigere iPad 2

Når iPad 3 kommer vil iPad 2 synke i pris, i tradisjonell Apple-stil. Med en ny modell vil iPad 2 bli mindre attraktiv, og den vil dermed etter all sannsynlighet synke i pris.

Lansering i februar?

Det er mange rykter ute og går når det gjelder lanseringsdatoen til Apples nye iPad-modell. Vi skal ikke spekulere for mye i disse ryktene, da de sjelden viser seg å stemme. Det heteste ryktet spår imidlertid at iPad 3 vil lanseres på Steve Jobs’ bursdag: 24. februar.

Kilde: Businessinsider.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB