Steam stadig mer populær


Einar Holten
Publisert 6. januar 2012, kl. 19:14

Valve sin digitale nedlastningstjeneste fortsetter å øke i popularitet. Bare få dager etter at Steam satte rekord med antall samtidig påloggete brukere, annonserte Valve nylig mer enn en dobling på et år. Og det for syvende året på rad.

I løpet av 2011 har Steam økt til å levere 1800 spill til over 40 millioner kontoer som er registrert på Steam. Flere enn 14,5 millioner SteamWorks spill ble også registrert, en økning på 67%. For den som er interessert i mengden data Steam leverer til verden så skal det ligge på hele 780 Petabytes (i perioden 2010-2011).

Valve har også flere planer for 2012. I fjor annonserte selskapet Big Picture UI, som vil la brukere oppleve Steam på skjermer rundt omkring i huset. Noe de snart planlegger å lansere.

Pressemeldingen i sin helhet

Valve® today announced the 2011 growth data for Steam, a leading platform for PC & Mac games and digital entertainment.

During 2011 the platform grew to offer over 1,800 games to over 40 million accounts. Year-over-year unit sales increased by more than 100% for the seventh straight year, and during the 2011 Holiday Sale Steam's simultaneous user number eclipsed the 5 million player mark. 

Meanwhile Steam doubled the amount of content delivered in 2011 vs. 2010, serving over 780 Petabytes of data to gamers around the world. To meet the increasing demand for games and services on the platform, the Steam infrastructure more than doubled its service capacity and a new content delivery architecture was deployed to improve user download rates. Over 14.5 mil copies of Steamworks games were registered during the year, a 67% increase over 2010. Steamworks titles shipped during 2011 include The Elder Scrolls V: Skyrim, Call of Duty: Modern Warfare 3, Deus Ex: Human Revolution , and more. Since the suite of services was released three years ago, Steamworks has shipped in over 400 games.

"Steam and Steamworks continues to evolve to keep up with customer and developer demands for new services and content," said Gabe Newell, co-founder and president of Valve. "Support for in-game item trading prompted the exchange of over 19 million items. Support for Free to Play (FTP) games, launched in June, has spurred the launch of 18 FTP titles on Steam, with more coming in 2012. Looking forward, we are preparing for the launch of the Big Picture UI mode, which will allow gamers to experience Steam on large displays and in more rooms of the house."

For more information, please visit www.steampowered.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB