Stiv pris på Intel-baserte Windows 8-nettbrett


Christofer Nygård
Publisert 16. januar 2012, kl. 19:28

Microsoft Windows 8 står for programvaregigantens inntreden i nettbrettmarkedet. Men det kan bli en dyr affære for kjøperne. (Foto: Microsoft)

Windows- og Intel-baserte nettbrett kan få stivere priser enn forventet. Prisene kan bli så høye som 599 til 899 amerikanske dollar, eller mellom 3 500 og 6 000 norske kroner, ettersom verken Microsoft eller Intel er villige til å lette på prisene på henholdsvis programvare og maskinvare. Det skriver DigiTimes.

Microsoft inntar med Windows 8-baserte nettbrett et tøft marked dominert av Apples iPad og Android-nettbrett. Prisen på Windows 8-nettbrett kan vise seg å bli nok en hump i veien for selskapet fra delstaten Washington, som også er på offensiven på mobilfronten med Windows Phone.

Kompromiss

Mange mener nettbrettet verken er fugl eller fisk.  Det ikke er en fullverdig PC, men heller ingen mobiltelefon. Dette fører til et svært prissensitivt marked, ettersom nettbrett ikke er en «nødvendighet» på lik linje med en bærbar PC eller smarttelefon. Blir de for dyre, slutter forbrukerne å kjøpe de.

De to gigantene må trolig komme fram til et forlik for å klare og presse ned prisene på nettbrettene. Microsoft må være villig til å redusere prisen på Windows 8-programvaren, mens Intel må finne seg i lavere priser på Clover Trail-prosessorteknologien.

Kilde: Electronista, DigiTimes

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB