Nå kan du ta gratis nettkurs hos MIT


Christofer Nygård
Publisert 14. februar 2012, kl. 18:58

Ved hjelp av det nyoppstartede MIT-initiativet «MITx» kan du ta helautomatiserte nettkurs i regi av Massachusetts Institute of Technology (MIT). Det skriver BBC.

Det er kanskje mindre aktuelt for norske studenter med tilgang på gratis utdanning, men like fullt er det milliarder av mennesker som ikke har det samme privilegiet. Det ønsker MIT å gjøre noe med, i første omgang gjennom å tilby ett gratis nettkurs i «Circuits & Electronics» som ved fullført kurs gir deg kursbevis fra det anerkjente universitetet.

Automatisk

Nettkurset er automatisk og er satt sammen av en rekke komponenter, deriblant virtuelle laber, samarbeid, diskusjoner og eksamener. «Circuits & Electronics», som er det første tilgjengelige kurset, er basert på pensumet fra et lignende kurs på universitetet, og skal i teorien ikke være mindre krevende.

Gode matematikkunnskaper

For å ta kurset kreves det relativt avanserte fysikk- og matematikkunnskaper, ifølge programmets nettsider. Det er likevel ikke et formelt krav, om du ønsker å prøve deg.

Du kan lese mer om «MITx»-programmet her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB