Windows Phone 8-detaljer lekket


Christofer Nygård
Publisert 3. februar 2012, kl. 08:30

Microsofts Windows Phone-direktør, Joe Belfiore, kunne i går annonsere – riktignok noe uønsket – en rekke nye detaljer rundt det kommende mobiloperativsystemet, Windows Phone 8.

En ny video, opprinnelig ment for ansatte innad i Microsoft-systemet, skal har inneholdt mye informasjon om det nye OS-et. Nettstedet PocketNow har klart å skaffe til videoen til veie – og har publisert flere detaljer på sine nettsider.

En rekke medier melder sent torsdag kveld at videoen skal være autentisk.

Les også: Goodwill til Windows Phone

Maskinvare

Windows Phone 8 vil naturlig nok støtte mer teknologisk avansert maskinvare enn tidligere versjoner av operativsystemet. Microsoft kunne røpe en del informasjon om dette, blant annet:

  • Støtte for flerkjerne
  • Muligheter for svært høyoppløste skjermer
  • Full mikro-SD-kortstøtte
  • Betalingsløsninger for mobil

Fokus på Windows 8-integrering

Informasjonsflyten mellom PC, tablet og mobile enheter blir mer og mer viktig i framtiden, og Microsoft introduserer med Windows 8 og Windows Phone 8 et kraftig løft på dette området. Samtlige enheter vil blant annet kjøre det såkalte «Metro»-grensesnittet. Dette skal sørge for en sømløs opplevelse. I tillegg blir det mulig for utviklere å bruke samme kode for å programmere applikasjoner til både PC og mobil, slik at applikasjoner enkelt kan utvikles for en kryssplattformopplevelse.

Det blir også ytterligere synkronisering opp mot Xbox-spillplattformen, gjennom applikasjoner Microsoft introduserte i fjor høst, samt native klienter for Windows 8 og Windows Phone 8.

Mer apps og Skype

Det er liten tvil om at Microsoft nå er i ferd med å gjennomføre et realt hamskifte. Windows 8 og Windows Phone 8 vil være integrert på en helt annen måte enn tidligere mulig for Windows-brukere. Også på applikasjonsfronten blir det store forandringer. Det ryktes også at ytterligere Skype-integrering skal være på programmet.

Allerede i år

Det er ventet at Windows Phone 8 vil komme allerede senere i år. Stemmer detaljene i den lekkede videoen har vi definitivt mye spennende å se fram mot – ikke minst med PC-plattformen Windows 8.

Kilde: PocketNow

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB