Nå kan du teste Photoshop CS6


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. mars 2012, kl. 13:51

Verdens mest avanserte bildebehandlingsprogram, Photoshop, slippes i løpet av våren, og allerede nå er en testversjon tilgjengelig som gratis nedlasting.

I følge Adobe er Photoshop CS6 den største oppgraderingen siden CS5. De lover «drastisk forbedret» ytelse, og mange nye funksjoner.

– Lanseringen av Photoshop CS6 blir en milepæl. Med økt hastighet og nye funksjoner vil versjonen flytte grensene for digital bildebehandling,” sier Jes Schyum, Nordic Communications Manager, Adobe.

– Vi har sett frem til å dele betaversjonen med brukerne, og gleder oss til å høre deres meninger og hvordan de benytter programmet i den daglige kreative arbeidsprosessen.

Ytelsesfokus

Adobe forteller at de har fokusert på ytelsesforbedringer, samt nye kreative verktøy i nye Photoshop. Noen av de nye nøkkelfunksjonene finner man i Content-Aware-verktøyet, hvor Content-Aware Patch gir brukerne bedre kontroll, ved at man blant annet kan velge og kopiere et område av et bilde til å fylle og ”patche” med. Med Aware Move kan man velge et objekt og flytte det til et nytt sted i bildet, slik at det ser helt naturlig ut.

Photoshop CS6 beta får visstnok en drastisk forbedring av yteevnen gjennom nye Adobe Mercury Graphics Engine, som er så rask, at man nesten øyeblikkelig ser resultater, når man eksempelvis bruker de populære redigeringsverktøyene Liquify, Puppet Warp, Transform og Lighting Effects.

Nytt utseende

Brukergrensesnittet er også nytt med et mørkt utseende, som bl.a. kjennes fra andre Adobe-produkter – og helt nye designverktøy gjør det hurtig og enkelt å lage nytt design. Vector Layers gir brukerne mulighet til å benytte stiplede linjer og graderte rammer. I tillegg kan man også søke i lag, slik at man enklere kan finne riktig lag, som man ønsker å arbeide med.

Betaversjonen inneholder alle funksjoner fra Adobe Photoshop CS6 og Adobe Photoshop CS6 Extended, som f.eks. ny 3D-redigering og kvantitativ bildebehandlingsanalyse.

Last ned betaversjonen her.

Kilde: Pressemelding

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB