– Apple er 10 år bak Microsoft på sikkerhet


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. april 2012, kl. 00:38

Under årets Infosecurity 2012 i London (konferanse om sikkerhet journ.anm), som holdes fra 24.-26. april, uttalte Kaspersky-sjef Eugene Kaspersky at «Apple ligger 10 år bak Microsoft når det gjelder sikkerhet».

Kaspersky tror at virus og ondsinnet programvare vil eskalere kraftig på Mac i fremtiden – og at det kun er et spørsmål om tid.

Apple har egentlig kunnet sitte på gjerdet og kose seg, mens Microsoft har slitt som bare det med virus og annet søppel. Det er ingen hemmelighet. Men nå begynner Apple å kapre stadig større markedsandeler, og vi har allerede sett at virus og spyware har begynt å finne veien til Mac.

– De er nødt til å gjøre endringer

Kaspersky-gründeren mener at Apple bør øke oppdateringsfrekvensen, slik at virus, spyware etc. blir oppdaget tidligere.

– De vil snart skjønne at de har de samme problemene som Microsoft hadde for 12 år siden. De vil være nødt til å gjøre endringer når det gjelder oppdateringssyklusen, uttalte Kaspersky.

– Microsoft måtte arbeide mye med å gå gjennom kode for å finne eventuelle feil og trusler. Nå er det Apples tur til å gjøre det samme.

Det er helt klart at virus, spyware og så videre vil kunne sees stadig oftere hos Apples produkter, men det er likevel ikke fullstendig krise for selskapet enda. Mac er fortsatt en veldig trygg plattform i forhold til Windows, og sliter ikke på langt nær like mye som Microsoft har gjort, og fortsatt gjør.

Men at dette vil bli mer aktuelt for Apple i fremtiden – det er det ingen tvil om. Det er kun et spørsmål om tid.

Kilde: Neowin

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB