Saksøker Apple for pengeslukende apps


Einar Holten
Publisert 18. april 2012, kl. 18:50

Garen Meguerian leder an for en rekke foreldre som nå saksøker Apple. I søksmålet står det at Apple legger ut apps som er designet for å dra nytte av unger, via kjøp innad apps som er lastet ned helt gratis.

Dette søksmålet ble startet i oktober i fjor, og kom etter at han opplevde å måtte punge ut med mange hundre dollar for gratis apps som ungene brukte. Denne måneden godkjente dommer Judge Edward J Davila at saken kunne tas opp i rettet, til tross for Apples ønske om at saken skulle bli ignorert.

Apple krever at en bruker legger inn kredittinformasjonen sin en gang, for å forenkle videre kjøpt til enheten. Et passord må da skrives for å godkjenne disse. I en nylig oppdatering la Apple inn et nytt sikkerhetslag som krevde også passord for kjøp innad i apps. Nå kan denne funksjonen derimot bli slått av fullstendig.

I søksmålet står det også at apps bevisst oppmuntrer til kjøp av objekter i f.eks. spill. Og at foreldre ikke alltid er fullstendig informert om de finansielle følgene dette kan gi.

Kilde: BBC

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB