FILM: Dark shadows


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 8. mai 2012, kl. 23:21

For nesten 200 år siden begikk Barnabas Collins en stor feil da han fortalte Angelique at han ikke elsket henne. Dette førte til at hun ble så sjalu som bare hekser kan bli. Kunne ikke hun få han, kunne ingen.

Året er 1972, og et vegarbeidslag finner en kiste omkranset av solid kjetting. De bestemmer seg for å åpne den å se hva som er inni, noe de aldri burde gjort. Opp stiger Barnabas; en veldig tørst vampyr som har vært innestengt i to århundre.

Mye har skjedd siden sist Barnabas var ute av kisten. Familiefirmaet har gått nedenom og hjem igjen, og det er kun fire gjenlevende av Collinsfamilien. Men noe er uforandret: Angelique er fremdeles på krigsstien. Hun har ikke glemt, og vil fortsatt gjøre hva som helst for å få Barnabas for seg selv.

Det er enkelt å se at det er Tim Burton som står bak Dark Shadows. Ikke bare fordi både Johnny Depp og Helena Bonham Carter er med, men fordi den har den spesielle nerven bare Burton-filmene har.

Filmen er god, men når aldri nye høyder. Historien er nok rett og slett litt for kjedelig til å klare det. Kjærlighet og sjalusi er et oppbrukt tema, og selv med en vampyrvri klarer ikke Dark Shadows å skille seg fra alle andre kjærlighetshistorier.

Ikke klarer filmen å skremme meg på de skumle stedene, og ikke får jeg vondt i magen av kjærlighetssorgen. Ikke ler jeg, og ikke gråter jeg. Ingen reaksjon i det hele tatt; den er rett og slett flat og følelsesløs.

Det mangler også det siste lille hos skuespillerne. De prøver å være morsomme, men når ikke helt opp. Det kunne med fordel dratt særheten enda ett hakk.

Dark shadows er en helt grei film, men det er mange andre Tim Burton du heller bør se. Hvor mye det enn smerter å si det (som den Burton-fanen jeg er), så gir ikke Dark shadows meg noe annet enn det jeg allerede hadde fra før.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Dark shadows
Regissør:
Tim Burton
Produksjonsår:
2012     Premiere: 11. mai 2012
Lengde:
1 t. 53 min.
Sjanger:
Comedy/fantasy
Skuespillere:
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Bella Heathcoth
Tagline:
” The legend bites back.”

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB