FILM: The cabin in the Woods


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 7. mai 2012, kl. 13:10

To menn har akkurat startet arbeidsdagen. De har kaffe i koppen, og ankommer kontrollrommet klar for nok en nervepirrende dag. Stockholm har misslykkes, og nå er det kun Japan og de selv som står igjen. En av dem må klare det, og presset er stort. Men først; veddemål.

Fem ungdommer skal på hyttetur: Bimboen, sportsidioten, akademikeren, jomfruen og idioten.  På veien møter de en skummel type som mener det er enkelt å finne veien til hytta, men vanskelig å komme seg derifra. Han gir ungdommene frysninger, og de drar raskt videre. Lite aner de om at han vil få rett.

Hytta er skummel, men ungdommene er bare glade for å være fremme. En rask dukkert må til før kveldens fest er i gang. Med godt humør og stigende promille er det lite som kan ødelegge kvelden. Men kjellerlemmen kan; og nede i kjelleren er det bare å elle, melle…

Først trodde jeg at jeg hadde kommet i feil kinosal. To menn i hvite skjorter har som regel lite å gjøre i skrekkfilmer. Så møter vi ungdommene, og jeg skjønner at dette blir en standard skrekkfilm á la alle andre hvor ungdommer drar på hyttetur. Jeg sukker lydløst, men velger å gi filmen en sjanse.

Det som alltid skjer det skjer, men å bli klok på de skjortekledde mennene er ikke enkelt. Det er ikke nok å lene seg tilbake i stolen å se på ungdommer løpe i skogen; de små grå må virkelig tas i bruk. Hva er det egentlig som skjer? For noen standard hytteturskrekk er det i alle fall ikke.

Historien blir bare mer og mer absurd, og går langt over the top. Dette er ikke bare positivt, men det er deilig å se filmskapere som kjenner skrekkfilmsjangeren inn og ut. Filmen blir som en godtepose for skrekkfilmentusiaster, selv om historien ikke helt holder.

Skuespillerne er en fin blanding av kjent og ukjent, gammel og ung. Prestasjonene er gode med tanke på at de klarer å få frem presist hva de forskjellige karakterene skal representere. Det er også en god del statister med i filmen, og de fleste har en rå rolle som spilles godt.

Filmens konsept er godt, men det som virkelig løfter filmen, er statistene; godteposen. Det blir nesten litt som julaften. Annerledes og godt gjennomtenkt. Og ikke minst; etterlengtet. Et friskt pust i en ellers så halvdød sjanger.

FILMENS TRAILER KAN DU SE HER!

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The cabin in the Woods
Regissør:
Drew Goddard
Produksjonsår:
2011     Premiere: 11. mai 2012
Lengde:
1 t. 35 min.
Sjanger:
Horror/thriller
Skuespillere:
Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchinson, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Amy Acker
Tagline:
«If you hear a strange sound outside… have sex.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB