FILM: The Raven


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 18. mai 2012, kl. 22:07

Forskrekkelsen er stor når detektiv Fields skjønner at et mord på en mor og en datter er en tro kopi av en fortelling av Edgar Allan Poe. Han skjønner raskt at mordene vil bli flere, og at Poe er den eneste som vil kunne stanse massemorderen.

En vill jakt er i gang, og når Poes forlovede, Emily, blir trukket inn i massemorderens spill, øker innsatsen. Skurken må fanges før det er for sent, og for å klare dette, må Poe ta pennen fatt.

I The Raven møter vi den kjente Edgar Allan Poe. Men hva er han egentlig kjent for? Det kommer frem at han var en skribent og forfatter, men ellers er ikke Poes historisk viktig. Dette fører til nysgjerrighet rundt Poes liv, og jeg fikk lyst til å dra hjem å lese mer om han.

Filmen foregår på 1800-tallet, og pene kjoler, stivt språk og holdning, og lite fysisk kontakt preger den. Selv om skuespillerne nettopp skal være slik, blir de ukomfortabelt stive, på nippet til klein. De kunne med fordel brukt flere ansiktsuttrykk, og fremdeles klart å beholde den stive holdningen som var på den tiden.

Historien i The Raven er forutsigbar, men dette gjør den ikke noe dårligere. Selv om jeg skjønner at Poe og Fields ikke er langt unna å finne morderen, vet jeg ikke hvem han eller hun er før helt mot slutten. Kanskje er jeg treigoppfattet, men jeg syns filmskaperne har klart å skjule det godt. Ved flere anledninger trodde jeg at jeg visste hvem det var, men jeg oppdaget flere ganger at jeg tok feil.

The Raven er god og klassisk, og det er deilig å se en krimfilm uten for mye krimskrams.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Raven
Regissør:
James McTeigue
Produksjonsår:
2012     Premiere: 18. mai 2012
Lengde:
1 t. 50 min.
Sjanger:
Mysterie/krim/thriller
Skuespillere:
John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson, Kevin McNally, Sam Hazeldine
Tagline:
«The only one who can stop a serial killer is the man who inspired him.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB