Nokia-trøbbel rundt WP 8-oppdatering


Christofer Nygård
Publisert 5. juli 2012, kl. 17:31

Da Microsoft for kort tid siden annonserte Windows Phone 8, ble mange sjokkert over at nesten helt nye mobiler som Nokia Lumia 800 og Lumia 900 ikke blir oppgraderbare.

De siste dagene har særlig Nokia fått passet påskrevet for elendig håndtering av saken.

Mange Lumia-kjøpere føler seg snytt, til tross for at Microsoft kommer med en plaster-på-såret oppdatering, kalt Windows Phone 7.8.

Kritikerrost

Windows Phone 8 vil, sammen med Windows 8, konstituere Microsofts nysatsing på samtlige fronter; PC, mobil og nettbrett. Særlig Windows Phone-plattformen er blitt kritikerrost for sin nyskaping, samt intuitive og grafisk vakre brukergrensesnitt.

Det er en av mange faktorer til at salget av Windows Phone-telefoner har gått forholdsvis bra, særlig for Nokias Lumia-serie, som har mottatt gode skussmål i pressen.

Hevder konsernsjefen må gå

At Nokia i etterkant av Windows 8-annonseringen måtte meddele sine Lumia-brukere om at ingen av mobilene blir oppgraderbare, kan derfor synes tungfordøyelig.

Flere medier, deriblant britiske Computing.co.uk, krever Nokia-konsernsjef Stephen Elops avgang.

Elop, som er avbildet ovenfor, har styrt Nokia i snart to år, og er første ikke-Finne i Nokias sjefsstol.

— Alle visste Symbian var død

Til nettstedet forteller en tidligere Nokia-direktør at han hadde rådgitt konsernsjef Elop om å velge Android istedenfor Windows Phone.

— Alle visste Symbian var død. Nokia-partnere, som teleoperatørene, flyktet i store tall fra Symbian-baserte enheter, sier eks-Nokia-direktør Jean-Louis Gassée.

Videre forteller Gassée om en konsernsjef uten kompetanse på Nokias kjerneoperasjoner, og legger deler av skylden på selskapets manglende tilpasningsdyktighet de siste årene på Elops skuldre.

Tøff Android-konkurranse

Gassée legger dog heller ikke skjul på at det trolig hadde blitt tøffe kår i konkurranse med andre Android-produsenter, som for eksempel Samsung.

— Samsung pusser ikke tennene om morgenen. De filer dem, avslutter han.

Foto: Konsernsjef i Nokia, Stephen Elop. Creative Commons.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB