Her er Nokia Lumia 920


Einar Holten
Publisert 5. september 2012, kl. 23:34

Nokia Lumia 920 blir Nokias toppmodell som vil kjøre Windows Phone 8 som lanseres senere i år. Den sporter en 4,5″ IPS skjerm som i følge Nokia skal være forbedret i forhold til direkte sollys. I tillegg har den en tettere pixel-tetthet enn iPhone sin Retina Display.

Kameraet er på 8MP og inneholder Nokias PureView teknologi som gir langt bedre bilder, spesielt i mørke omgivelser. I tillegg har det bildestabilisator, slik at du slipper å holde kamera helt stille når du tar bilder.

Nokia viste også fram Nokia City Lens som er en app de har hatt i beta en stund og er tilgjengelig for Lumia-telefonene. Denne viser fram steder i området ditt når du ser inn i kameraet, kalt Augmented Reality.

Telefonen kan også lade uten en eneste kabel. Trådløs lading bruker en egen ladestasjon hvor man legger telefonen på.

Windows Phone 8
Den største endringen til Windows Phone 8 er å se i startskjermen. Nå vil du kunne sette flisene i 3 moduser. Dette lar deg konfigurere din telefon til egnet ønske. Dette er også noe som nåværende Windows Phone brukere med Windows Phone 7.8.

Ellers er WP8 fått støtte for flere kjerner og vil få bedre integrering mot Microsofts tjenester. Deriblant vil du kunne synkronisere meldinger, applikasjonslister, kontakter og mer mot Hotmail og Outlook (tar over for hotmail).

Pris og lanseringsdato for Lumia 920 er ennå ikke kjent. Siden den kommer med Windows Phone 8 er nok månedskifte oktober/november sannsynlig.

 

Her er den fulle spesifikasjonslisten for Nokia Lumia 920

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB