Anmeldelse: LittleBIGPlanet Karting


Jonas Bäcklund
Publisert 13. november 2012, kl. 15:05

Nok en gang er vi vitne til det. En av våre favorittspillhelter kommer i racing-format. Min første tanke var selvfølgelig at ingenting kan slå alles kjære Mario Kart på Nintendo 64, men jeg måtte nesten bite i meg ordene. Bare nesten.

LittleBIGPlanet Karting er et svært godt spill, og slik vi er vant til fra serien er mulighetene flerfoldige. Først og fremst må jeg berømme oppstartsvideoen, og introduksjonen til spillet. Ærlig talt må jeg innrømme at det kom et par goosebumps og en ørliten tåre i øyekroken, da videoen brakte frem barndomsdrømmer. Spillet starter med en rask og enkel opplæring i kjøring, skyting og blokkering, før du kommer til selve historiedelen. Det jeg selv ikke liker, er den småirriterende fortellerstemmen som dukker opp over alt. Ikke nok med at det er verdens «koseligste» fyr, men han snakker som om han var på barne-tv. Det går forøvrig greit da det er muligheter for å hoppe over meldingene.

Online-spilling til et nytt nivå

Historiedelen tar plass på sju forskjellige planeter, med hvert sitt forskjellige tema. Hver planet har alt i fra 17 til 6 baner på seg. Et flott grep som er gjort er å legge ca. halvparten av banene til vanlige løp, mens resten er småløp, minigames eller battlemoduser. I tillegg er det lagt opp til at du skal kunne spille i gjennom store deler av historiemodusen over nett, noe som appellerer stort hos meg.

Fengende baner

LittleBIGPlanet Karting leverer nok en gang med en storslått atmosfære. Ingen baner er like, og er svært godt gjennomført. Med enorme konstruksjoner, hopp, oppgraderinger og kreative løsninger, er dette baner som du sent vil gå lei av. Oppgraderingene er mye de samme som på tidligere utgaver av denne typen spill, men de er utført på en ny og spennende måte. I tillegg vil du alltid jobbe med å drifte gjennom svingene og gjøre roteringer i lufta for å oppnå boosts. Samtidig plukker du opp våpen for å blæste ned motstanderen, og gjør reflekssvinger for å unngå de mange hindrene på veien. Det er også lagt ut gaver i form av kostymer, nye biler, klistermerker og temaer for deg og din planet under løpene. Ved å skaffe disse er det bare fantasien som stopper deg fra å lage tidenes kuleste sackboy. I tillegg har du din egen planet, og din egen måne som du kan dekorere slik du vil.

Mye ros, lite ris

Men litt ris må også deles ut. Det er to vesentlige ting jeg misliker med LittleBIGPlanet Karting. Det ene er kanskje mer en tilvenningssak enn et problem, men jeg synes at det går litt tregt, både spill- og kontrollmessig. Til tross for at skjermen alltid er full med gavepakker, oversikter og godterieksplosjoner, kunne tempoet vært skrudd opp et par hakk. I tillegg føler jeg at styringa er litt treg av seg, men etter litt blir du vant til det, og det oppfattes bare som smooth. Det andre er at jeg føler det er litt ubalansert. Det eneste du trenger for å vinne et løp er en intensjon om å holde deg på banen, da oppgraderingene i lavere posisjon er alt for bra. Med andre ord, dine kjøreferdigheter har ikke fullt så mye å si som jeg skulle ønsket. Dette er forøvrig noe jeg håper og tror blir patchet i ettertid.

Konklusjon

Alt i alt er dette et godt og underholdende spill for hele familien. Til tross for en litt barnslig setting og voiceover, gir den utrolige atmosfæren, og de uendelige mulighetene, meg lyst til å fortsette å spille. De gode onlinefunksjonene, og muligheten til å skape baner i en godt gjennomført editor vil bringe mange timer foran skjermen. Enten det er på nett eller 4-player med kompisgjengen. Med noen få oppdateringer etter lansering vil dette bli en slager i mangt et hjem. Jeg går såpass langt og sier at dette blir dagens barn sitt Mario Kart 64.

Terningkast 5

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB