Spillkonsoll i fra Disney


Einar Holten
Publisert 4. januar 2013, kl. 21:00

Toy Box? - ligner veldig på Nintendo 3DS.

Toy Box? – ligner veldig på Nintendo 3DS.

Nettsiden Cnet rapporterer at Disney har lagt ut en patent for en spillkonsoll.  Den skal i følge patenten fokusere på Augmented Reality (AR). Konsollen i seg selv ligner veldig på Nintendo 3DS, som også støtter AR via kameraet. Det har vært ryktet en stund at Disney skulle komme med en konsoll selv, da under navnet Toy Box.

Spillmarkedet begynner å trekke til seg flere aktører som vil produsere konsoller. Via Kickstarter har vi fått Ouya som om ikke lenge vil bli sendt ut til utviklere. Og så har vi Valve som stadig hinter om en såkalt «Steam Box». Valve har også en patent på en gamepad.

Hva Disney kan levere innen spill er vanskelig å si, men giganten har en god del ressurser som kan brukes. I fjor kjøpte de opp Lucas Film og Lucas Arts, og har dermed rettigheten på Star Wars. Om vi kommer til å se noe ut i fra det kan man håpe på. De siste årene har spillene fra Lucas Arts vært ganske middelmådig.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB