Diff Displays forteller deg om du ser på skjermen eller ikke


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. mars 2013, kl. 14:10


 – Jeg håper dette systemet vil følge med i operativsystemer innen 2-5 år, sier en av gründerne. 

Et nytt interaktivt skjermsystem skjønner om du følger med på det som skjer på skjermen eller ikke. Systemet er beregnet på folk som benytter seg av flere skjermer, og er utviklet av forskere ved St. Andrews Universitet.

Formålet med Diff Displays er å øke konsentrasjonen, og minske distraksjonen av det som skjer på skjermene brukeren ikke jobber på.

Systemet fungerer ved hjelp av kameraer innbygd i dataskjermene.

– Systemet analyserer konstant det kameraet fanger opp, og leter etter brukerens øyne. Når øynene er rettet direkte mot skjermen, forstår systemet at brukeren følger med på skjermen, sier Per Ola Kristensson, en av utviklerne til Teknologia.no. 

Foto: Universitetet i St. Andrews.

Foto: Universitetet i St. Andrews.

Dette gjør at skjermen vil være fullt belyst. Men hva om kameraet fanger opp at brukeren ikke ser på skjermen? Da vil systemet dimme skjermen, slik at den ikke stjeler oppmerksomheten til brukeren.  

– I vår studie av en programvareutvikler som brukte systemet i en hel arbeidsuke, fant vi ut at brukeren vekslet mellom skjermene mye sjeldnere siden systemet forhindret distraksjoner.

Kristensson har stor tro på at systemet kan bli nyttig i en hverdag for flere skjermer blir mer og mer vanlig.

– Jeg håper dette systemet vil følge med i operativsystemer innen 2-5 år, siden vi stadig mer blir omgitt av skjermer som krever vår oppmerksomhet. 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: