Facebook vil tviholde på brukerne


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. mars 2013, kl. 21:26

Med over én milliard brukere er Facebook internetts største møteplass. Derfor kan vi vel si at det er greit at media omtaler endringer som nettsamfunnet foretar seg. I hvert fall når det er av proposjonene vi så i går. Det er en ganske dramatisk overhaling av designet vi blir vitne til nå, og mange vil nok si at det er på tide.

Behov for endringer?

Men Facebook lanserer ikke et nytt design bare for moro skyld. Facebook har hatt et ganske likt design de siste tre årene.  Tidligere i år kom det frem at svært mange nå rømmer fra Facebook. Dette har nok bekymret Mark Zuckerberg og teamet hans. De ser et behov for å fornye seg i kampen for å beholde brukerne.

Google+ puster Facebook i nakken. En påstand du kanskje vil være uenig i – Googles sosiale nettsamfunn har ikke på langt nær like mange medlemmer (250 millioner aktive, 500 millioner totalt). Google er imidlertid et selskap med enorme ressurser, og det er ingen tvil om at Zuckerberg også skjønner at sitt konsept på videreutvikles.

For meg kan det se ut som at Facebook nå lar seg inspirere av flere designelementer fra Google.

Det er ikke spesielt problematisk. Konkurranse er positivt, og det er flott at vi får se innovasjon i dette sjiktet også – selv om vi også denne gang garantert får oppleve et hylekor i etterkant av Facebooks nye lansering. Denne gangen er det tross alt en ganske stor forandring vi vil oppleve, så kanskje er hylingen mer berettiget enn noen gang.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB