Film: Rebell


Marte Hansen
Publisert 17. april 2013, kl. 12:05

En kamp om overlevelse.

(Kosmorama/Trondheim): Rebell forteller historien til den unge jenta Komona. Filmen er delt inn i kapitler, og hvert kapitel tar for seg et år i livet hennes.

Historien starter med 12-år gamle Komona som blir revet ut av den stille landsbygd-tilværelsen sin, da en gjeng opprørsoldater stormer inn. De legger et gevær i hendene hennes og tvinger henne til å skyte sine egne foreldre.

Dette er starten på et nytt liv som barnesoldat, noe som bringer med seg en hel del sorg og elendighet. Hver dag blir en kamp for overlevelse og et håp om å finne styrken til å klare seg.

Rebell en sterk, og til tider vanskelig, film å se. Som seere håper vi at ting skal gå bedre for Komona, men håpet blir stadig revet bort fra både henne og oss. Skildringene er brutale og realistiske, og de unge skuespillerne gjør en fenomenal og krevende jobb. Det er tydelig at det ligger mye profesjonalitet bak filmen, og bilder, lyd og lys holder et høyt nivå.

Til tross for dette er det noe som mangler og noe som hindrer oss i å bli totalt engasjert i historien. Filmen er interessant og skuespillerne er fantastiske, men Rebell holder seg bare midt på treet.

Terningkast: 3

År: 2012

Spilletid: 90

Land: Canada

Språk: Fransk, lingala

Tekst: Norsk

Regi: Kim Nguyen

Manus: Kim Nguyen

Cast: Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien, Serge Kanyinda

Mer informasjon: http://kosmorama.no/program/war-witch

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB