Deskhop lar deg dele skjermen med dine Facebook-venner


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. oktober 2013, kl. 17:25

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Applikasjonen selvdestruerer seg selv når du er ferdig. 

Du har garantert opplevd det: Et dataproblem oppstår og du aner ikke hva du skal gjøre. Ikke er det noen rundt deg som kan hjelpe deg heller. En løsning er å ringe en venn eller et familiemedlem for å få hjelp.

Kanskje har du opplevd det fra den andre siden av gjerdet: Noen ringer deg for å få hjelp, og du forsøker etter beste evne å gi instruksjoner over telefonen.

Situasjonen kan være frustrerende for begge parter. Å hjelpe noen over telefonen, eller følge instruksjoner over teleon trenger ikke være lett.

Del skjerm med Facebook-venner

I dag finnes det mange tjenester som lar deg dele skjermen din med andre over internett. På denne måten kan noen på andre siden av jordkloden fjernstyre maskinen din, eller du kan fjernstyre deres.

Nå har en ny applikasjon funnet veien til internett, og denne tjenesten ønsker å gjøre skjermdeling lettere enn noensinne, og måten de gjør det på er å bruke Facebook. 

Deskhop er nemlig en applikasjon som lar deg dele skjermen med dine Facebook-venner.

Fra applikasjonenm som startes fra Facebook, kan du skrive inn navnet på vennen din og velge om du vil dele skjermen din, eller få tilgang til vennens skjerm.

Foto: Deskhop / Skjermdump

Foto: Deskhop / Skjermdump

Deretter vil en liten skjermdelingsklient lastes ned til begges datamaskiner og sette i gang selve skjermdelingen.

Sletter seg selv

Når du er ferdig med å hjelpe tanten din med å laste ned bildet hun var ute etter, eller når du har fått hjelp av barnebarnet ditt til å starte fotballkampen som sendes, vil programmet automatisk slettes fra maskinen. Det vil altså ikke ligge igjen noe spor av applikasjonen.

Google Hangout tilbyr også skjermdeling, så for brukere av Google+ kan det være en fin løsning.

En annen populær skjermdelingsapplikasjoner er for øvrig Teamviewer. Denne tjenesten tilbyr også fildeling, for dem som ønsker det.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB