Windows 8.1 er lansert – les hva som er nytt her


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. oktober 2013, kl. 16:43

blalbl. Foto: Flickr / Ceo1O17

blalbl. Foto: Flickr / Ceo1O17

Nå kan du laste ned oppdateringen til Windows 8. 

Torsdag 17. oktober er en dag mange Windows-brukere har ventet på. I dag lanseres nemlig Windows 8.1, Microsofts oppdatering til sitt operativsystem Windows 8.

Windows 8.1 er gratis for alle eksisterende brukere av Windows 8, og kan nå lastes ned. For å oppdatere er alt man trenger å gjøre å åpne Store-applikasjonen, og klikke på den tilgjengelige oppdateringen.

Den nye Windows-utgaven inneholder en rekke oppdateringer og forbedringer. Blant annet er det mulig å skreddersy startskjermen i mye større grad, og det er lagt til et nytt og bedre søk.

I tillegg er startknappen tilbake (dog ikke dens funksjonalitet) og det er en langt tettere skytilkobing i Windows 8.1. Du kan lese om både nyheter, tips og triks til Windows 8.1 i en tidligere artikkel på Teknologia.no.

Windows 7-brukere må betale

For brukere av Windows 7 eller eldre operativsystemer vil man måtte betale for å oppgradere. I USA er prisen for den vanlige versjonen satt til 120 dollar, altså omtrent 700 kroner. Windows 8.1 Pro vil få en prislapp på 200 dollar, altså rundt 1200 kroner.

Vi forventer at de norske prisene vil ligge på noen lunde samme nivå. Windows 8.1 for ikke-eksisterende brukere av Windows 8, vil lanseres i morgen, 18. oktober.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB