Adobe-passord hacket – sjekk om du må bytte ditt


Sigurd Schanke
Publisert 9. november 2013, kl. 14:09

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Hackere stjal 150 millioner passord fra Adobe.

Selskapet meldte først om at hackerne hadde fått tilgang til 2,9 millioner kunders kort- og personsopplysninger. Senere rettet det amerikanske programvareselskapet tallet til 38 millioner. Nå er tallet langt høyere. Ifølge flere medier, har hackerne fått tak i brukernavn og passord til 150 millioner Adobe-brukere.

Sjekk her

Brukernavnet og passordene skal være lagt ut på nettet. Du kan selv sjekke om ditt passord er lekket her. (Jeg har byttet passord på Adobe-kontoen min)

Hvis du har valgt samme passord på e-posten din eller andre tjenester burde du bytte snarest. Adobe står bak tjenester som Flash, Photoshop, Acrobat og Air. Så det er en god sjanse for at du har satt opp en konto hos selskapet.

Adobe har tilbakestilt flere passord, og skal angivelig ha informert alle berørte kunder.

– Internettangrep er en av de uheldige realitetene ved å drive business i dag. På grunn av vår profil og bruksområdet rundt våre produkter, har Adobe begynt å tiltrekke seg økende oppmerksomhet fra internetthackere, skrev sikkerhetssjefen i selskapet, Brad Arkin, på bloggen sin tidligere denne måneden.

For øvrig var «123456» det mest brukte passordet som ble stjålet.

Publisert med tillatelse fra blokka.no.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB